Αυτή ήταν η πρώτη γυναίκα tatoo artist στην Αμερική

Από neolaia.gr Team 4 Αυγούστου 2019

Εσύ ξέρεις ποια είναι η Maud Wagner;

Ο Maud Wagner γεννήθηκε σε έναν μικρό νομό στο Κάνσας πριν 2 αιώνες, το 1877.

Οι γονείς της ζούσαν σε ένα αγρόκτημα και, όταν εκείνη μεγάλωσε, αποφάσισε να αφήσει πίσω της την ήσυχη ζωή της επαρχίας, ακολουθώντας τον δικό της δρόμο κι έτσι έκανε. Ταξίδεψε, λοιπόν, με μια ομάδα τσίρκου, όπου και ξεκίνησε να δουλεύει ως ακροβάτρια, κάνοντας μια επιλογή που θα καθόριζε την πορεία ολόκληρης της ζωής της, παρότι εκείνη δεν το γνώριζε ακόμα.

Αυτό, που με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν σύνηθες να συμβαίνει στα τέλη του 19ου αιώνα και αρχές του 20ου, ήταν να βλέπεις κανείς body modificated γυναίκες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: Από πίρσινγκ και σκουλαρήκια μέχρι τατουάζ να καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες του σώματος.

Και η αλήθεια είναι πως τότε η τέχνη της δερματοστιξίας ήταν άμεσα συνδεδεμένη τότε με τους άνδρες του εγκληματικού κόσμου.

Το να δεις μια γυναίκα στα τέλη του 19ου αιώνα με τατουάζ ήταν, όπως καταλαβαίνεις, από σπάνιο μέχρι σκανδαλώδες για τα δεδομένα της εποχής και ως εκ τούτου, οι κοπέλες που είχαν τατουάζ, στιγματίζονταν ως «φρικιά».

Παρόλα αυτά, χάρις στην Maud Wagner, την πρώτη γυναίκα tatoo artist στις Ηνωμένες Πολιτείες, το τατουάζ πήρε εντελώς άλλη διάσταση.

Και πώς ξεκίνησε όλο αυτό; Από την ανάγκη βιοπορισμού.

Δες το παρακάτω βίντεο:

Δες ακόμα: 5 γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486