3 συμβουλές για εσένα που πρόκειται να ξεκινήσεις την πρακτική σου
Η πρακτική άσκηση είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια της ζωής σου ως φοιτητής!

Μέχρι να κατακτήσει κανείς το πολυπόθητο πτυχίο, είναι γνωστό πως περνάει από διάφορα στάδια, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά, γιατί τον εισάγουν τόσο στην ενήλικη ζωή όσο και στον κόσμο της γνώσης και της εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής, λοιπόν, ίσως κάποια στιγμή κληθείς να κάνεις πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζεις, πράγμα που θα σε μάθει ένα σωρό πράγματα τόσο για το αντικείμενο των σπουδών σου, όσο και για το πως μπορείς να το εξελίξεις στο μελλοντικά.

Αν, λοιπόν, έχεις ξεκινήσει πρακτική ή πρόκειται να ξεκινήσεις, τότε χρειάζεσαι τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις ένα σωστό και δυναμικό ξεκίνημα:

1. Η προσαρμογή είναι το παν

Το πρώτο στάδιο της πρακτικής, όπως και σε ό,τι κάνουμε στη ζωή, είναι βέβαια η προσαρμογή στο νέο περιβάλλον, το οποίο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι και δεν είναι αυστηρά εργασιακό. Φρόντισε να προσέξεις τη συμπεριφορά σου και να γνωριστείς με τους ανθρώπους που θα είσαι σε καθημερινή επαφή.

2. Να κάνεις ερωτήσεις και να εκφράζεις τη γνώση σου

Επειδή ΔΕΝ υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, ειδικά όταν βρίσκεσαι για πρώτη φορά σε έναν χώρο που καλείσαι να γνωρίσεις πως λειτουργεί, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτάς για όσα δεν καταλαβαίνεις, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να μάθεις.

Από την άλλη, είναι σημαντικό να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να μη διστάζεις να την εκφράζεις, με σύνεση και χωρίς αλαζονεία.

5. Να είσαι τυπικός στο ωράριό σου

Φρόντισε να μην πηγαίνεις αργά το πρωί, γιατί κάτι τέτοιο δείχνει εν μέρει αμέλεια και αδιαφορία. Να τηρείς το ωράριό σου και να είσαι συνεπής, γιατί έτσι, θα δει κι ο υπεύθυνος της πρακτικής σου πόσο πρόθυμος είσαι για δουλειά και πόσο θες να μάθεις πράγματα, γεγονός που μπορεί να σε ωφελήσει στο να μετατρέψεις την πρακτική σου σε κανονική δουλειά.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 8 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα αν έχεις περάσει σε άλλη πόλη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;