Φοιτητικό σπίτι: 6 συμβουλές για να βρεις το καταλληλότερο για σένα!
Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να βρεις το ιδανικό φοιτητικό σπίτι!

Το φοιτητικό σπίτι σου είναι αυτό που θα περάσεις τα επόμενα χρόνια της ζωής σου. Είναι εκεί που θα ζήσεις για πρώτη φορά μόνος σου και θα μάθεις πώς είναι να διαχειρίζεσαι ένα σπίτι.

Τις ανάγκες του! Τι πρέπει να προσέχεις. Και άλλα τόσα που μέχρι τώρα δεν τα είχες καταλάβει, γιατί για όλα ήταν υπεύθυνοι οι γονείς σου.

Αλλά, το φοιτητικό σπίτι σου, πρέπει να πληρεί και κάποιες προϋποθέσεις για να είναι ιδανικό για σένα.

1. Να είναι μέσα στο budget σου

Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες. Οπότε, το τέλειο φοιτητικό σπίτι είναι αυτό που και είναι προσεγμένο, κάπως καινούριο και σου αρέσει, αλλά είναι και οικονομικό το ενοίκιο. Καλύτερα ένα μικρό διαμερισματάκι, που θα σε βολέψει και θα είναι οικονομικό, παρά ένα μεγάλο σπίτι, που μετά δε θα έχεις λεφτά για να κάνεις κάτι άλλο.

2. Κοντά στο κέντρο

Στην πόλη που θα μείνεις πρέπει να τσεκάρεις να δεις που είναι το πανεπιστήμιο. Συνήθως, είναι έξω από τις φοιτητικές πόλεις. Εσένα, όμως, δε θα σε βόλευε κάτι τέτοιο! Το βράδυ, θα θέλεις να βγεις με την παρέα σου και να γυρίσεις αργά. Γιατί να σπαταλάς όλα σου τα λεφτά σε ταξί;

3. Να μην έχει προβλήματα

Πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που κοιτάς στο κάθε νέο σπίτι που πρόκειται να νοικιάσεις, είναι τα υδραυλικά του, αλλά και τυχόν άλλα προβλήματα που μπορεί να έχει.

4. Να σε βολεύει

Συνήθως, για έναν φοιτητή μία γκαρσονιέρα ή κάτι αντίστοιχο, είναι μία χαρά. Θα μπορέσεις και να το έχεις συμμαζεμένο, αλλά και να καλείς φίλους σου!

5. Να θυμάσαι ότι πάντα μπορείς να βρεις άλλο

Αν δεις ότι μετά από κάποιο διάστημα, δε σε βολεύει. Δε σε βολεύει η απόσταση από το Πανεπιστήμιο. Δε σε βολεύει η απόσταση από το κέντρο. Θέλεις να είναι πιο μεγάλο. Πάντα, μπορείς να ψάξεις για ένα καινούριο!

6. Να είναι κοντά σε στάσεις λεωφορείου

Θα σε βολέψει πολύ να είναι κοντά σε στάσεις του αστικού λεωφορείου. Δε θα έχεις το άγχος να τρέχεις να προλάβεις το λεωφορείο και με το που το βλέπεις να πλησιάζει θα μπορείς να κατέβεις γρήγορα για να το προλάβεις!

Δες ακόμα: Φοιτητικό σπίτι: 4 συμβουλές για να τα βγάλεις πέρα με τη ζέστη του καλοκαιριού!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;