Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το καλοκαίρι;
Δείτε αναλυτικά πότε θα ανοίξουν και πάλι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, καθώς και τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι

Εν εξέλιξη των καλοκαιρινών διακοπών και ήδη μπήκε ο Αύγουστος, οπότε και βγαίνουν σε άδεια οι περισσότεροι εργαζόμενοι της χώρας.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων μετά τις φετινές θερινές διακοπές, αυτό αναμένεται για τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Πιο συγκεκριμένα, στις 11 Σεπτεμβρίου και ημέρα Τετάρτη θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2019-2020, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Ως σχολικό έτος ορίζεται η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους, ενώ το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του 2020.

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών που προβλέπονται στο άρθρο 20, ενώ την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τα νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι

Σύμφωνα με εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά από τις 8.15 πμ αντί για τις 9:00 πμ, ενδεχόμενο που είχε ανακοινωθεί πως εξετάζεται από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η ίδια είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τα εξής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ:

“Δε θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί”

Δείτε ακόμα: Μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου: Τι θα ισχύσει για μαθήματα και εξετάσεις από το νέο σχολικό έτος 2019-2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;