Μεγάλη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά - Αδειάζει η Αθήνα
Φεύγουν για διακοπές σιγά σιγά οι αδειούχοι Αθηναίοι και το λιμάνι του Πειραιά γεμίζει από κόσμο

Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση και από σήμερα το πρωί, Πέμπτη 1η Αυγούστου, στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σιγά σιγά φεύγουν για διακοπές όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι που βγαίνουν σε άδεια.

Για σήμερα μάλιστα 1η Αυγούστου, έχουν προγραμματιστεί ήδη 26 δρομολόγια, ενώ για το προσεχές Σαββατοκύριακο (03 – 04/08) αναμένεται πως χιλιάδες επιβάτες θα αναχωρήσουν για νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, οι αναχωρήσεις του φετινού Ιούλιο, ήταν αυξημένες κατά περίπου 5%, ενώ η τελευταία εβδομάδα του μήνα να είναι η πιο απασχολημένη.

Ο Λιμενάρχης Αλ. Τσελίκης μάλιστα, ανέφερε στον ΣΚΑΪ τα εξής:

“Υπήρχε μια αύξηση του 3%-5% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αναχώρησαν συνολικά 600.000 επιβάτες, ενώ αν προσθέσουμε τις αφίξεις, φτάνουμε το 1 εκατομμύριο κόσμου”, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε Έκανε έκκληση προς όσους πρόκειται να ταξιδέψουν αυτό το Σαββατοκύριακο, λέγοντάς τους να μην πάνε στο λιμάνι τελευταία στιγμή, αλλά τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκης βρέθηκε επίσης στον Πειραιά σήμερα το πρωί και υπογράμμισε τα εξής στον ΣΚΑΙ:

“Όλα εξελίσσονται ομαλά με τις αναχωρήσεις των εκδρομέων. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Λιμενικού σώματος, όπως και τα πληρώματα των πλοίων. Είναι σημαντικό να φτάσουν οι εκδρομείς στον προορισμό τους με άνεση και ασφάλεια». […] Η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι, οφείλεται στα εν εξελίξει οδικά έργα. Μόλις ολοκληρωθούν η πρόσβαση θα γίνει πολύ πιο εύκολη”.

Δες ακόμα: Ποιοι θα εξαιρούνται από το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;