Βαλλιστικούς πυραύλους νέου τύπου εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, οι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σήμερα το πρωί διένυσαν 250 χιλιόμετρα και έφθασαν σε ύψος μέχρι τα 30 χιλιόμετρα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, οι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σήμερα τι πρωί, Τετάρτη 31 Ιουλίου, διένυσαν περίπου 250 χιλιόμετρα απόσταση και έφθασαν σε ύψος μέχρι τα 30 χιλιόμετρα

«Λυπηρές» χαρακτήρισε το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας τις εκτοξεύσεις της Β.Κορέας και υπενθύμισε ότι οι νέες αυτές δοκιμές παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, Kyodo.

Οι πύραυλοι «έπεσαν στην ανατολική θάλασσα της Κορέας» , όπως αποκαλείται η θαλάσσια περιοχή ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου από τη Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ, που είναι επίσης γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με έναν αξιωματικό του νοτιοκορεάτικου επιτελείου που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες περί εκτόξευσης πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση», ανέφερε ο συνταγματάρχης Λι Πίτερς, εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, Μάικ Πομπέο, υποβάθμισαν τις πυραυλικές δοκιμές που έκανε η Πιονγκγιάνγκ την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, ο πρώτος πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 05:06 (23:06 την Τρίτη ώρα Ελλάδας) και ο δεύτερος στις 05:27 (23:27) από τη Γουονσάν.

Δες ακόμα: Καλλιτέχνες έβαλαν τραμπάλες στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
7'
2 - 6
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;