Σάλος αντιδράσεων για τις δηλώσεις Καραμανλή περί «αποβρασμάτων» του μετρό

Από neolaia.gr Team 31 Ιουλίου 2019

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν θέση ενάντια στις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος χαρακτήρισε "αποβράσματα της κοινωνίας" όσους δεν κόβουν εισιτήριο στο μετρό

Θύελλα αντιδράσεων φαίνεται να έχει προκαλέσει η εν πολλοίς επιθετική ρητορική του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Α. Καραμανλή, ο οποίος, αναφερόμενος στο φαινόμενο επιβίβασης στο μετρό χωρίς την πληρωμή εισιτηρίου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι: «πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας, όποιος πολίτης μπαίνει στο Μετρό χωρίς εισιτήριο».

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, πήραν ξεκάθαρη θέση ενάντια στις προσβλητικές δηλώσεις του Υπουργού.

ΚΚΕ:

«Η τοποθέτηση του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, ότι όποιος δεν πληρώνει το εισιτήριο του Μετρό θα πρέπει να νοιώθει «απόβρασμα της κοινωνίας» είναι απαράδεκτη και προσβλητική.

Ο κ. Καραμανλής αντί να υβρίζει, καλά θα κάνει να φροντίσει να μειωθεί το μεγάλο -και σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικό- κόστος που πληρώνουν για τις μεταφορές τους τα λαϊκά στρώματα, όπως επίσης να αντιμετωπιστούν οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες και η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, που δημιουργεί κινδύνους ακόμα και για την ασφάλεια των επιβατών».

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ:

Αναλυτικά ο Γιώργος Βαρεμένος ανέφερε τα εξής:

«Ο Υπουργός Μεταφορών μέσα σε χρόνο ρεκόρ μετατράπηκε σε «Υπουργό των υπερβολών», χαρακτηρίζοντας αποβράσματα της κοινωνίας όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αφού όμως ο Υπουργός πήρε φόρα, μήπως του βρίσκεται πρόχειρος κάποιος χαρακτηρισμός για εκείνους που είχαν στήσει το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων και κυρίως για εκείνους που τους κάλυπταν;

Εάν έχει κάτι επ’ αυτού ας βγει σε κάποια «φιλόξενη συχνότητα» να το πει, αλλιώς ας αφήσει για λίγο το μετρό και να θυμηθεί το μέτρο».

Δείτε ακόμα: Καραμανλής: Όποιος δεν πληρώνει εισητήριο στο Μετρό πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας (vid)

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486