Martin Scorsese: 5 ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη που αξίζει να δεις
Αυτές τις ταινίες του Martin Scorsese πρέπει να τις δεις οπωσδήποτε, αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα!

Ο Martin Scorsese είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες που έχει βγάλει ο Αμερικάνικος κινηματογράφος. Είναι γεννημένος στις 17 Νοεμβρίου 1942 και η καριέρα του στο σινεμά είναι πάνω από 50 χρόνια με ταινίες που έχουν αφήσει ιστορία και πολλά βραβεία για το έργο του.

Η καταγωγή του είναι από την Ιταλία και αυτό φαίνεται και μέσα από τις ταινίες του που συχνά έχουν το στοιχείο της Ιταλοαμερικάνικης ταυτότητας, αλλά και διάφορα θέματα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας όπως η πίστη και η εξιλέωση. Γεννημένος στο Queens της Νέας Υόρκης, ο Martin Scorsese συνεχίζει να δημιουργεί έργα απίστευτης κινηματογραφικής αξίας και ομορφιάς!

Μπορεί να μην είναι για όλους, καθώς κάποιες από τις ταινίες του είναι αρκετά αργές και δύσκολο να τις παρακολουθήσεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της εποχής μας. Με ιδιαίτερες τεχνικές σκηνοθεσίας, όπως το freeze frame και ο ιδιαίτερος φωτισμός που θυμίζουν ταινίες του βουβού κινηματογράφου, να σε κάνουν να μπορείς να αναγνωρίσεις άμεσα μία από τις ταινίες του.

Κι επειδή αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες πρέπει να δεις κάποιες ταινίες. Πρέπει να γνωρίσεις τη φιλμογραφία του και να ανακαλύψεις, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, το μοναδικό του χάρισμα. Γι αυτό σου έχω συγκεντρώσει 5 ταινίες του Martin Scorsese που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα!

1. Taxi Driver

Η ταινία που από πολλούς θεωρείται το αριστούργημα του Martin Scorsese. Στην Νέα Υόρκη, μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον ηθικό τους άξονα και λίγο όλο και χειρότερα. Ένας βετεράνος του πολέμου καταλήγει στην παραφροσύνη και παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Ο Robert De Niro είναι εκπληκτικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο και η, τότε, πρωτοεμφανιζόμενη και μικρή σε ηλικία Jodie Foster αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της. Η ταινία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών δημιουργώντας πολλές αντιδράσεις, αλλά ακόμη και σήμερα θεωρείται ως μία από τις πιο κλασσικές ταινίες. Αξίζει να τη δεις, ακόμη και αν τελικά θεωρήσεις ότι δεν είναι για σένα.

2. Raging Bull

Το 1980 κυκλοφόρησε ακόμη μία συνεργασία του γνωστού σκηνοθέτη με τον Robert De Niro. Η ταινία εξιστορεί την πραγματική ιστορία του boxer Jake LaMotta και αποτελεί μία από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του Martin Scorsese. Η ταινία ήταν υποψήφια για 8 Όσκαρ και κατάφερε να κερδίσει δύο. Το ένα ήταν για την εκπληκτική ερμηνεία και μεταμόρφωση του Robert De Niro. Η ασπρόμαυρη εικόνα και η αισθητική της ταινίας δίνουν έναν αέρα διαχρονικότητας και ο φακός του Scorsese μένει προσηλωμένος στην αινιγματική και πολλές φορές αμφιλεγόμενη περσόνα του LaMotta. Αν θέλεις να δεις μία μόνο ταινία του Scorsese, τότε, πρέπει να είναι αυτή!

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1