3 δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις στην πρώτη σου δουλειά

Από neolaia.gr Team 31 Ιουλίου 2019

Με αυτές τις καταστάσεις θα έρθεις αντιμέτωπος στην πρώτη σου δουλειά!

Η πρώτη σου δουλειά είναι μία μεγάλη εμπειρία. Είναι κάτι σαν μία δεύτερη σχολή, που, πλέον, ξέρεις τα θεωρητικά κομμάτια, αλλά μαθαίνεις τα απολύτως πρακτικά. Την καθημερινότητα της δουλειάς και τα διάφορα που μπορούν να συμβούν.

Οπότε, είναι λογικό στην πρώτη σου δουλειά να μάθεις πολλά πράγματα, αλλά και να βιώσεις διάφορες καταστάσεις. Μπορεί να είναι καλές, μπορεί να είναι, όμως, και κακές!

Γι αυτό σου έχω συγκεντρώσει μερικές καταστάσεις που σίγουρα θα βιώσεις στην πρώτη σου δουλειά!

1. Να μην ξέρεις πότε πρέπει να μιλήσεις

Στην πρώτη σου δουλειά έχεις το άγχος για να αποδείξεις ότι αξίζεις. Δε ξέρεις, ακόμη, πόσο καλός είσαι στο αντικείμενό σου πρακτικά, γι αυτό κάθε μέρα το βλέπεις σαν ένα μεγάλο τεστ. Κι έτσι, πολλές φορές αντιμετωπίζεις καταστάσεις που δεν μιλάς και απλά δέχεσαι αυτό που συμβαίνει. Μπορεί να έχει να κάνει με τα λεφτά, με τις υπερωρίες, αλλά ακόμη και με τις άδειες. Είναι λογικό στην αρχή να έχεις ένα άγχος μην ακουστεί λάθος αυτό που θα πεις, αλλά πρέπει να μιλάς όταν νιώθεις ότι αδικείσαι!

2. Να πελαγώνεις εύκολα

Μπορεί να έχεις να κάνεις άπειρα πράγματα ταυτόχρονα. Να τρέχεις και να μη φτάνεις που λένε. Βλέπεις, για να μπορέσεις να τα βγάλεις πέρα θέλει χρόνο και εμπειρία. Επειδή είναι η πρώτη σου δουλειά, είναι λογικό να είσαι πιο αργός. Θα το μάθεις με τον καιρό και θα δεις πως όλα μπορούν να γίνουν.

3. Κακοί πελάτες

Όπου και να δουλεύεις, όποιο και να είναι το αντικείμενό σου, θα έρθεις σε επαφή με ανθρώπους. Είτε είναι πραγματικοί πελάτες, είτε άνθρωποι που πρέπει να συνεργαστείς για να βγει ένα αποτέλεσμα (και δεν μιλάω για συναδέλφους, αλλά για εξωτερικούς παράγοντες). Θα δεις ότι υπάρχουν αυτοί που είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν και αυτοί που δεν έχουν καμία όρεξη. Μπορεί να είναι η μέρα, ή μπορεί να είναι έτσι αυτοί γενικά, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι υπομονή!

Δες ακόμα: Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486