Απαράδεκτη συμπεριφορά ιερέα που αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρία
Στρατιωτικός ιερέας φαίνεται πως αρνήθηκε να κοινωνήσει ΑμεΑ, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, "δεν καταλαβαίνουν"

Με το επιχείρημα ότι “δεν καταλαβαίνουν” και γι’ αυτό “μπορεί να το φτύσουν”, ένας στρατιωτικός ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς και αφορούσε ομάδα έξι παιδιών από την παρακείμενη κατασκήνωση «Νηρηίδες» του Υπουργείου Εργασίας που τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ).

Σύμφωνα με καταγγελίες των οκτώ συνοδών των παιδιών, το ειδεχθές και ρατσιστικό περιστατικό συνέβη την Κυριακή στις 28 Ιουλίου, μετά από απόφαση «στο πλαίσιο ένταξης των παιδιών και κοινωνικοποίησης, να πάμε να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της υπαίθριας εκκλησίας που βρίσκεται μέσα στα ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας παραχωρήσαμε προτεραιότητα στους εκκλησιαζόμενους για να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνήσουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνήσει με τη δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβάνονται».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι συνοδοί: «φτάνοντας εξοργισμένοι στην κατασκήνωση, παραθέσαμε στην πρόεδρο του ΚΚΠΠΚΠ τα γεγονότα και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στον διοικητή της μονάδας των ΚΑΑΥ για να διευθετήσει το θέμα. Το ζήτημα πήρε μεγάλη έκταση, φτάνοντας μέχρι και τον ταξίαρχο, ο οποίος και επισκέφθηκε την κατασκήνωσή μας με σκοπό να μας γνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παπά. Το κείμενο αυτό είναι μια προσπάθεια αφύπνισης της συνείδησης και ενσυναίσθησης της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία που αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της!».

Η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΠ, κ. Συλβάννα Καρασαβίδου, επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στα Μέσα το περιστατικό, αναφέροντας τα εξής:

“Παρά την παρέμβαση του ταξίαρχου που είπε ότι θα γίνει αναφορά γι’ αυτό στον υπουργό Αμυνας, ο ιερέας παρέπεμψε στον δεσπότη (τον μητροπολίτη Κίτρους Πλαταμώνος Γεώργιο, στον οποίο όμως θα φτάσει και η καταγγελία του Κέντρου), ενώ ακόμη και μετά την παρέμβαση του στρατηγού ο ιερέας δεν μεταπείστηκε», ανέφερε η ίδια στην Εφ.Συν, ενώ σήμερα, με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι ο ιερέας χαρακτήρισε τα παιδιά ως «χαζά».

“Πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο, το σοκ είναι μεγάλο και μόνο η συγγνώμη των ανώτερων αξιωματικών μάς έκανε να νιώσουμε ότι η προσπάθειά μας δεν πάει χαμένη, αφού στην αρχή η απογοήτευση ήταν τόσο μεγάλη για τον μηδενισμό της προσπάθειας μας γι’ αυτά τα παιδιά”.

Ο Θεός, στον οποίο ενδεχομένως πιστεύει ο εν λόγω ιερέας, ίσως κρύβει τα μούτρα του από ντροπή με αυτά που κάνουν οι εκπρόσωποί του επί γης.

Δες ακόμα: Μητροπολίτης Μόρφου: «Δεν επιτρέπεται να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;