Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον χτεσινό σεισμό των 4,2 Ρίχτερ
Δείτε αναλυτικά!

Σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε και έγινε αρκετά αισθητή κατά τις 19:09 την Κυριακή 28 Ιουλίου σε πολλές περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε ένταση περίπου 4,2 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με τον Άκη Τσελέντη, διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, πρόκειται για μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού τον 5.1 ρίχτερ της περασμένης εβδομάδας, γι΄αυτό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων:

Ευθύμιος Λέκκας:

«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, το μεγεθός του πρέπει να είναι 4,3 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και συνέχισε:

«Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία».

«Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής».

Άκης Τσελέντης:

“Ο σεισμός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία και δεν προκαλεί ανησυχία.”

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής, Άκης Τσελέντης, δήλωσε ότι ο σεισμός μεγέθους 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χτες στις 19:09 δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία, καθώς εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ της περασμένες εβδομάδας. Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι ο σεισμός προήλθε από τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον της 19ης Ιουλίου, στη Μαγούλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
'
59 - 52
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;