Μπαίνω Φαντάρος: Οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας!

Από neolaia.gr Team 29 Ιουλίου 2019

Δες αναλυτικά τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για την στρατιωτική θητεία!

Πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Και η φράση «μπαίνω φαντάρος» ακούγεται ακόμη πιο τρομακτική από ότι ήταν πριν λίγο καιρό. Αλλά, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε μερικές διευκρινίσεις πάνω στο θέμα αυτό!

Το ζήτημα της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας άνοιξε την περασμένη Δευτέρα, μετά από σχετική συζήτηση που είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Σε εκείνη τη συζήτηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε να λέει ότι δέχεται εισηγήσεις από τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων για αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Μάλιστα, είχε πει ότι οι εισηγήσεις αυτές είναι προς την κατεύθυνση να διατηρηθεί η σημερινή στρατιωτική θητεία για όσους υπηρετούν στα σύνορα, ως κίνητρο για να δηλώνουν τις περιοχές αυτές. Ενώ, να αυξηθεί η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας στους υπόλοιπους!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο κύριος Παναγιωτόπουλος ρωτήθηκε για το σχετικό θέμα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι

«Δεν είπα τίποτα τέτοιο στην τοποθέτησή μου κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Επομένως, προγραμματικά για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υφίσταται ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

Γίνεται μια εσωτερική συζήτηση μεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας και οι προτάσεις και οι εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας κάποια στιγμή θα τεθούν στο τραπέζι. Το ζήτημα της θητείας έχει να κάνει ευθέως και απολύτως µε αυτό της στελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό.

Προφανώς υπάρχουν ανάγκες, όμως, αν δεν έχω μπροστά µου τις εισηγήσεις και τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, δεν μπορώ να συζητήσω δηµόσια για το θέμα της αύξησης ή της μείωσης ή της οποιασδήποτε μεταβολής στη στρατιωτική θητεία.»

Δες ακόμα: Μπαίνω Φαντάρος: Θα γίνει αύξηση στον μισθό των φαντάρων;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486