5 συχνά λάθη που κάνεις όταν ψάχνεις για δουλειά!
Κι όμως, αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν ψάχνουμε για δουλειά!

Η διαδικασία του να ψάξεις για μία καινούρια δουλειά είναι χρονοβόρα και πάρα πολύ δύσκολη. Τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα γιατί, πέρα από το να φτιάξεις ένα πολύ καλό βιογραφικό, θα πρέπει να περάσεις από διάφορες συνεντεύξεις, αλλά και να διαλέξεις τι είναι αυτό που θέλεις να ασχοληθείς γενικότερα!

Όλοι όταν ψάχνουμε για μία δουλειά κάνουμε λάθη, που αν μας τα είχε πει κάποιος, ίσως, να τα είχαμε αποφύγει. Γι αυτό σου έχω ετοιμάσει μία λίστα με τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν ψάχνεις για δουλειά!

1. Μην απελπίζεσαι

Θα κάνεις πολλές αιτήσεις. Θα στείλεις άπειρα βιογραφικά. Και σίγουρα θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να βρεις δουλειά. Οπότε, μην απελπίζεσαι. Προσπάθησε με ότι έχεις και κάποια στιγμή θα δεις ότι θα καταφέρεις αυτό που θέλεις!

2. Μη χρησιμοποιείς κλισέ λέξεις

Απόφυγε το όσο μπορείς. Οι λέξεις και οι φράσεις αυτές θα πρέπει να απουσιάζουν τόσο από το βιογραφικό σου, όσο κι από τη συνέντευξη που θα δώσεις. Και να ξέρεις, ότι αυτοί που κοιτάνε τα βιογραφικά, αλλά σου παίρνουν και συνέντευξη ξέρουν ακριβώς ποιες είναι αυτές!

3. Μην υποβιβάζεις τον εαυτό σου

Δε σημαίνει τίποτα αν είναι η πρώτη σου δουλειά ή όχι. Θα πρέπει να ξέρεις πόσα αξίζεις και να μην πέσεις κάτω από αυτό. Δε σημαίνει ότι θα πάρεις κατευθείαν έναν πολύ καλό μισθό, αλλά δε χρειάζεται να πάρεις και τον βασικό!

4. Δίνεις πολύ βάση στο βιογραφικό

Ένα βιογραφικό για να είναι καλό πρέπει να έχει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό, όμως, που πρέπει να προσέξεις περισσότερο είναι η συνέντευξη. Εκεί πρέπει να δώσεις το 100% σου!

5. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Και, συνήθως, με τους φίλους σου! Αυτό κάνει κακό και στην αυτοπεποίθησή σου, αλλά και στην ψυχολογία σου. Όλα θα τα πετύχεις όταν έρθει η ώρα τους. Μπορεί, επίσης, οι άλλοι να είναι λίγο πιο τυχεροί από ότι εσύ. Οπότε, κάνε ότι μπορείς για να πετύχεις αυτό που θέλεις, αλλά μη συγκρίνεις, χωρίς λόγο, τον εαυτό σου!

Δες ακόμα: 3 βασικές απαιτήσεις που πρέπει να έχεις από τη δουλειά σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;