6 πράγματα που δεν σου έχει πει κανένας για την πρώτη σου δουλειά!
Αυτά τα πράγματα θα ήθελες να στα είχε πει κάποιος πριν ξεκινήσεις να δουλεύεις!

Έχεις τελειώσεις με τις σπουδές σου και αρχίζεις το ψάξιμο για να βρεις μία δουλειά πάνω στο αντικείμενό σου. Έχεις μεγάλο ενθουσιασμό και δεν μπορείς να περιμένεις για να αρχίσεις να εξασκείς το επάγγελμα αυτό.

Υπάρχουν, όμως, κάποιες αλήθειες για τη δουλειά (σε όποιο επάγγελμα και να είναι αυτή) που δεν σου έχει πει κανείς. Απλά πράγματα, που μπορεί να τα έχεις σκεφτεί, αλλά δεν τα αντιλαμβάνεσαι μέχρι να αρχίσεις να δουλεύεις!

1. Πάνε οι πολλές διακοπές

Ενώ στο σχολείο και στο Πανεπιστήμιο οι διακοπές που είχες ήταν πολλές (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι), τώρα, πλέον, που θα δουλεύεις ελαττώνονται πολύ. Μάλιστα, ειδικά τον πρώτο χρόνο της δουλειάς σου είναι γύρω στις 20 μέρες συν τις αργίες. Οπότε, πάνε οι τρεις μήνες διακοπές το καλοκαιράκι!

2. Πρέπει να αφήσεις λίγο πίσω την προσωπική σου ζωή

Ειδικά αν θέλεις να κάνεις μεγάλη καριέρα! Θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα που θα αφοσιωθείς στη δουλειά σου και την καριέρα σου. Μπορεί να αναγκαστείς να δουλεύεις πολύ περισσότερες ώρες και να μην έχεις χρόνο να κάνεις ότι θέλεις. Θα βρεις, όμως, κάποια στιγμή τη σωστή ισορροπία!

3. Τα ΣουΚου θα θέλεις να ξεκουραστείς

Θα βλέπεις το σαββατοκύριακο να έρχεται και θα θέλεις απλά να ξαπλώσεις και να ευχαριστηθείς το απόλυτο τίποτα. Θα δεις ότι σιγά- σιγά το Netflix θα γίνει ακόμη καλύτερος φίλος σου από ότι ήταν πριν!

4. Η Παρασκευή είναι τελικά η μέρα που βγαίνουν όλοι

Η Παρασκευή είναι η μέρα που θέλεις να βγεις και έχεις την όρεξη για να βγεις. Δουλεύεις όλη την εβδομάδα και είναι σίγουρο πώς είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω φόρτου εργασίας δεν έχεις βγει για ποτό ή για να διασκεδάσεις με την παρέα σου. Η Παρασκευή, όμως, είναι η μέρα που θέλεις να βγεις και να δεις κόσμο. Είπαμε, το υπόλοιπο ΣουΚου μέσα, ύπνος και Netflix!

5. Η ρουτίνα υπάρχει σε κάθε επάγγελμα

Όταν ξεκινήσεις τη δουλειά σου, θα καταλάβεις ότι θα μπεις σε μία ρουτίνα θέλεις, δε θέλεις. Πιστεύεις ότι είναι η πιο ενδιαφέρουσα δουλειά που θα μπορούσες να βρεις; Μετά από κανένα μήνα θα δεις ότι, ακόμη κι αυτή, μπαίνει σε μία καθημερινή ρουτίνα που σπάει σπάνια!

6. Η συναναστροφή με τους συναδέλφους δεν είναι πάντα εύκολη

Ο καθένας κάθε μέρα στη δουλειά φέρνει (δυστυχώς) και τα δικά του προβλήματα και καθημερινά άγχη. Οπότε, θα δεις ότι κάποιες μέρες η επικοινωνία με τους συναδέλφους σου θα είναι πάρα, μα πάρα, πολύ δύσκολη.

Δες επίσης: 6 πράγματα που θα σου μάθει η πρώτη σου δουλειά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;