Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει ο Νικόλαος Τσόρβας ότι δεν είδε συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

Από neolaia.gr Team 25 Ιουλίου 2019

Η Δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του Νικόλαου Τσόρβα, ο οποίος αναιρεί ένα από τα κρισιμότερα σημεία της ανακριτικής του απολογίας, επιμένοντας ότι δεν είδε ποτέ κάποιον συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, του δολοφόνου του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα

Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου, η δίκη της Χρυσής Αυγής , με την κατάθεση του κατηγορούμενου Νικόλαου Τσόρβα, να αναιρεί ένα κρίσιμο σημείο της ανακριτικής του απολογίας, επιμένοντας πεισματικά ότι δεν είδε ποτέ κάποιον συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, του δολοφόνου του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.

Ο δεύτερος από τους κατηγορούμενους που παραδέχεται ότι βρέθηκε στην οδό Τσαλδάρη την ώρα μαχαιρώθηκε άδικα ο 34χρονος τότε μουσικός Παύλος Φύσσας, δεν είδε ούτε συμπλοκή, αλλά ούτε και τη σκηνή του φόνου.

Χθες, Τετάρτη 24 Ιουλίου, ο ξάδελφος το Νικ. Τσόρβα, Αθανάσιος Τσόρβας, ανέφερε πως όταν βρέθηκε μαζί με τον Νικόλαο Τσόρβα στον τόπο του εγκλήματος, δεν είδε τον καθ’ ομολογία δολοφόνο του Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την πρόεδρο για τη νέα εκδοχή που υιοθέτησε σήμερα ενώπιον Εφετείου και παρόλα αυτά, εκείνος επέμεινε στον ισχυρισμό ότι ο Γ. Ρουπακιάς πήγε στον τόπο του εγκλήματος μόνος του, χωρίς συνοδεία.

Το αν πήγε μόνος του ή όχι ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα στο σημείο του εγκλήματος απασχολεί ιδιαίτερα στο δικαστήριο, λόγω του ότι ο θεωρούμενος ως συνοδηγός του δράστη της δολοφονίας είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, το κινητό του οποίου ΒΡΕΘΗΚΕ στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά και άρα αποτελεί στοιχείο που αποδεικνύει υλικά την ύπαρξη συνοδηγού τη μέρα της ανθρωποκτονίας.

Ο ίδιος ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, αν και άλλα στοιχεία της υπόθεσης τον συνδέουν με τον τόπο και τον χρόνο, αρνείται πως βρέθηκε εκεί.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στο μήνυμα-κάλεσμα για τα γραφεία της Τοπικής το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας και είπε πως πήγε μαζί με τον Αθανάσιο Τσόρβα, αλλά τα βρήκαν κλειστά.

Υποστήριξε στη συνέχεια ότι φεύγοντας από εκεί, είδαν τυχαία το αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και το ακολούθησαν. Στην ανακρίτρια είχε αναφερθεί και σε δεύτερο άτομο που είχε δει στη θέση του συνοδηγού. Σήμερα, ωστόσο, δεν ανέφερε συνοδηγό, με αποτέλεσμα να δεχθεί ερωτήσεις από την έδρα.

Κατηγορούμενος: Στην αρχή νόμιζα ότι είδα, αλλά ήταν άλλο αυτοκίνητο τελικά.

Πρόεδρος: Αναφέρεστε σε ένα χέρι που ο συνοδηγός είχε απ’ έξω; Ήσασταν τόσο περιγραφικός…

Κατηγορούμενος: Δεν έγινε έτσι. Δεν είδα άλλο άτομο, σε άλλα αμάξια είδα συνοδηγούς με το χέρι απ’ έξω. Στου Ρουπακιά δεν είδα. Εγώ δεν περιέγραφα το αμάξι του Ρουπακιά. Είπα στην ανακρίτρια ότι στο αμάξι του Ρουπακιά δεν ήταν κανένας και περιέγραψα τι είδα στα άλλα οχήματα. Τότε εκείνη χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε «λες ψέμματα».

Πρόεδρος: Σε άλλο σημείο της απολογίας σας στην ανακρίτρια, πάντως, λέτε ότι είδατε μόνο του το αμάξι του Ρουπακιά και ότι έλειπαν τα δύο άτομα…

Πάρεδρος: Η περικοπή της απολογία σας είναι πολύ αναλυτική… τα λέτε με πολύ λεπτομέρεια. Πώς κάθονταν…

Κατηγορούμενος: Τα έχω πει στην ανακρίτρια αλλά όχι για το αμάξι του Ρουπακιά. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως στο σημείο που μαχαιρώθηκε ο Παύλος Φύσσας, δεν είδε καμία συμπλοκή: «Άκουσα φωνές σαν τσακωμό. Δεν ήταν σαν φωνές κατά τη διάρκεια πάλης. Υπήρχε μια κινητικότητα αλλά δεν είδα ανθρώπους να τσακώνονται. Υπήρχε ένταση αλλά όχι σωματική, μόνο με τις φωνές».

Όπως, μάλιστα, σημείωσε, αυτός δεν άκουσε το «αστυνομία σπάστε», που είπε χθες ο εξάδελφός του πως άκουσαν και έφυγαν.

«Είδα ανθρώπους να φεύγουν σαστισμένοι, σαν κάτι να έχει γίνει», πρόσθεσε.

Πρόεδρος: Περιέργεια για το τι είχε γίνει, δεν είχατε;

Κατηγορούμενος: Είχα, αλλά περισσότερο ήθελα να φύγω. Αν συνέβαινε κάτι με τον Ρουπακιά θα το μάθαινα την επόμενη ημέρα…

Πρόεδρος: Γιατί πήγε το μυαλό σας στον Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Γιατί ο Ρουπακιάς σταμάτησε. Αυτόν ήξερα, αυτός με ενδιέφερε. Είδα το αυτοκίνητο στην Τσαλδάρη ανάποδα, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Νικόλαος Τσόρβας είπε στο δικαστήριο ότι ήξερε μόνο φυσιογνωμικά τον Παύλο Φύσσα, από τις συναυλίες του.

Με πληροφορίες από dikaiologitika

Δείτε ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται σήμερα ο Λέων Τσαλίκης

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486