«Άσε το κινητό και έλα να τρέξεις» (video)
Το φετινό σποτάκι του Ημιμαραθώνιου Κρήτης ίσως σε συγκινήσει

Η ταχύτατη και μαζική εξάπλωση των ηλεκτρονικών συσκευών είναι μεν μια αναγκαία συνθήκη της σύγχρονης εποχής, από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αλλοτρίωση που έχει προκαλέσει στον άνθρωπο.

Τα πράγματα δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο, τα κινητά, οι υπολογιστές, τα tablets δεν είναι “δαίμονες”, αλλά ούτε και “άγγελοι”.

Συμβάλλουν στο να απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλον, ωστόσο; Εκτρέφουν την παθητικότητα, την αδιαφορία μας για ό,τι συμβαίνει γύρω, δίνοντάς μας την ευκαιρία να “κρυβόμαστε” τζάμπα πίσω από την οθόνη και να προστατευόμαστε απ’ την ανωνυμία του ίντερνετ;

Στο φετινό σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, γνωρίζουμε τον Μάνο, τον πρωταγωνιστή του βίντεο, ο οποίος δε θέλει να παίξει βιντεοπαιχνίδια με τον αδερφό του, αντιθέτως προτιμά να βγει έξω και να παίξει μπάλα. Ο πατέρας του απαντάει «σε λίγο» και δεν έρχεται ποτέ. Ο φίλος του δεν τον ακούει καν, όπως και κανείς άλλος.

Σε κάποια στιγμή, ο Μάνος συναντά τυχαία ένα παιδί που δεν κρατάει κινητό στα χέρια του, αλλά ένα βιβλίο σε γραφή braille. Του συστήνεται.

Είναι ο Γιάννης, ένα τυφλό αγόρι. Ο πρωταγωνιστής του σποτ ενθουσιάζεται και του προτείνει να τρέξουν, παρότι στην αρχή ο Γιάννης είναι σχετικά διστακτικός. Τελικά δέχεται. Παίζουν και μάλιστα κερδίζει.

Όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό.

Δες ακόμα: Το ήξερες ότι μπορείς να καταλάβεις ποιος έχει πρόσβαση σε δεδομένα του κινητού σου;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;