«Άσε το κινητό και έλα να τρέξεις» (video)

Από neolaia.gr Team 25 Ιουλίου 2019

Το φετινό σποτάκι του Ημιμαραθώνιου Κρήτης ίσως σε συγκινήσει

Η ταχύτατη και μαζική εξάπλωση των ηλεκτρονικών συσκευών είναι μεν μια αναγκαία συνθήκη της σύγχρονης εποχής, από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αλλοτρίωση που έχει προκαλέσει στον άνθρωπο.

Τα πράγματα δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο, τα κινητά, οι υπολογιστές, τα tablets δεν είναι «δαίμονες», αλλά ούτε και «άγγελοι».

Συμβάλλουν στο να απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλον, ωστόσο; Εκτρέφουν την παθητικότητα, την αδιαφορία μας για ό,τι συμβαίνει γύρω, δίνοντάς μας την ευκαιρία να «κρυβόμαστε» τζάμπα πίσω από την οθόνη και να προστατευόμαστε απ’ την ανωνυμία του ίντερνετ;

Στο φετινό σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, γνωρίζουμε τον Μάνο, τον πρωταγωνιστή του βίντεο, ο οποίος δε θέλει να παίξει βιντεοπαιχνίδια με τον αδερφό του, αντιθέτως προτιμά να βγει έξω και να παίξει μπάλα. Ο πατέρας του απαντάει «σε λίγο» και δεν έρχεται ποτέ. Ο φίλος του δεν τον ακούει καν, όπως και κανείς άλλος.

Σε κάποια στιγμή, ο Μάνος συναντά τυχαία ένα παιδί που δεν κρατάει κινητό στα χέρια του, αλλά ένα βιβλίο σε γραφή braille. Του συστήνεται.

Είναι ο Γιάννης, ένα τυφλό αγόρι. Ο πρωταγωνιστής του σποτ ενθουσιάζεται και του προτείνει να τρέξουν, παρότι στην αρχή ο Γιάννης είναι σχετικά διστακτικός. Τελικά δέχεται. Παίζουν και μάλιστα κερδίζει.

Όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό.

Δες ακόμα: Το ήξερες ότι μπορείς να καταλάβεις ποιος έχει πρόσβαση σε δεδομένα του κινητού σου;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486