Α$AP Rocky: Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βίαιη επίθεση από τη σουηδική δικαιοσύνη
Ο γνωστός Αμερικάνος ράπερ A$AP Rocky παραμένει στη Σουηδία και κατηγορείται πλέον επισήμως από τη σουηδική δικαιοσύνη για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού

Ο γνωστός Αμερικάνος ράπερ, Rakim Mayers, κατά κόσμον Α$AP Rocky, συνελήφθη σε δρόμο της Στοκχόλμης στις 2 Ιουλίου μετά από πολύ βίαιο καβγά που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου και μέχρι τώρα, παραμένει στη φυλακή της Σουηδίας, ήδη από τις 5 Ιουλίου. Ο μουσικός βρισκόταν στη Σουηδία για συναυλία.

Σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, η σουηδική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του για την υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού, ενώ ταυτόχρονα, όπως έχει γνωστοποιηθεί, ο 30χρονος καλλιτέχνης αναμένεται να παραμένει προφυλακισμένος στη Σουηδία μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Τρεις εβδομάδες μετά, ο Σουηδός εισαγγελέας και δικαστικός, Ντάνιελ Σούνεσον, αποφάσισε τελικά να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του Α$AP Rocky, αναφέροντας τα εξής:

«Σήμερα αποφάσισα να κατηγορηθούν για βίαιη επίθεση οι τρεις ύποπτοι, καθώς κρίνω πως ότι συνέβη συνιστά έγκλημα, παρά τις αντιρρήσεις που έχουν να κάνουν με το δικαίωμα της αυτοάμυνας και τους ισχυρισμούς ότι προκλήθηκαν».

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, αποφασίστηκε να παραμείνουν στη φυλακή και ο Α$AP Rocky και οι δύο συνεργάτες του, καθώς, σε περίπτωση που έμεναν ελεύθεροι, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να έφευγαν από τη χώρα.

«Αυτή τη στιγμή έχω στη διάθεση μου περισσότερο υλικό για το περιστατικό από ότι υπήρχε πριν διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Πέρα από το οπτικό υλικό όμως τα όσα ισχυρίζεται ο ενάγων υποστηρίζονται και από μάρτυρες» 

Η ημερομηνία της δίκης του γνωστού ράπερ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ενώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απορρίφθηκε το αίτημα –  αντι-μήνυση που έκανε ο σωματοφύλακας του Asap εναντίον του ενάγοντος.

Να πούμε επίσης ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε την απελευθέρωσή του, ενώ παράλληλα συζήτησε για το εν λόγω ζήτημα με τον Σουηδό πρωθυπουργό, Στέφαν Λεβέν, ο οποίος του απάντησε πως στη Σουηδία όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, πράγμα που σημαίνει ότι η σουηδική κυβέρνηση δεν μπορεί να επηρεάσει τους εισαγγελείς και τα δικαστήρια.

Δες ακόμα: O Nick Cave απαντά σε ομοφοβικό σχόλιο θαυμαστή μέσω (αποστομωτικής) επιστολής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;