Τα 4 σημαντικά οφέλη που έχει η θάλασσα στην υγεία σου!
Κι όμως, η θάλασσα κάνει καλό στην σωματική και ψυχική μας υγεία!

Η θάλασσα είναι κάτι που μας ηρεμεί και μας κάνει να πιστεύουμε ότι όλα είναι καλά στον κόσμο. Μόνο και μόνο με το να κοιτάμε τη θέα της θάλασσας. Κι αυτό έρχεται να επισημάνει και η επιστήμη!

Διάφορες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η θάλασσα δεν μας ηρεμεί μόνο, αλλά αλλάζει και τη χημική σύσταση του οργανισμού μας. Άρα, κάνε διακοπές στη θάλασσα για να μπορέσεις να ηρεμήσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου!

Πάμε να δούμε, όμως, με ποιους τρόπους η θάλασσα μας χαλαρώνει σύμφωνα με την επιστήμη;

1. Έχει υπάρξει γιατρικό σχεδόν από πάντα

Υπάρχουν στοιχεία από τον 18ο αιώνα που διάφοροι γιατροί πρότειναν σαν θεραπεία το κολύμπι στη θάλασσα και τα καλά στοιχεία του να βρίσκεσαι κοντά στη θάλασσα. Αξίζει να σου πω ότι η πριγκίπισσα Σίσυ αγόρασε ένα παλάτι στην Κέρκυρα για να μπορέσει να γιατρεφτεί!

Φαντάζομαι ότι κι εσύ έχεις ακούσει τα θετικά που προσφέρει στον οργανισμό σου το κολύμπι στη θάλασσα!

2. Οξυγονώνει το σώμα μας και μας ηρεμεί

Μία έρευνα που σχετίζει την απόσταση που μένει κάποιος από τη θάλασσα με την υγεία του έδειξε ότι οι ήχοι της θάλασσας χαλαρώνουν τους ανθρώπους και βοηθάνε στην καλύτερη αντίληψη του εαυτού μας. Μάλιστα, τα αρνητικά ιόντα που υπάρχουν στον αέρα κοντά στη θάλασσα βοηθάνε το σώμα μας να απορροφά περισσότερο οξυγόνο!

3. Η επιφάνειά της μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς

Σύμφωνα με μία έρευνα από τους νευροεπιστήμονες έδειξε ότι το ότι μπορούμε να δούμε όλη την επιφάνειά της, χωρίς να κρύβεται κάτι, μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια και ότι δεν κρύβεται κάτι πίσω από κάθε γωνία. Κάτι που στην στεριά δεν μπορούμε να το νιώσουμε!

4. Αν βρεθείς στην παραλία μία ηλιόλουστη μέρα θα νιώσεις ένα αίσθημα χαράς

Οι ενδορφίνες που παράγονται κατά την ηλιοθεραπεία βοηθάνε στο να νιώσουμε ένα αίσθημα απόλυτης χαράς. Βέβαια, πρέπει να προσέχεις για να μην καείς και πρέπει να χρησιμοποιείς ΠΑΝΤΑ αντηλιακό!

Δες ακόμα: Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών 2019: Όλοι μπορούμε και πρέπει να προστατέψουμε τη θάλασσα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1 
 0 
 0 
 1