Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται σήμερα ο Λέων Τσαλίκης
Ο κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Λέων Τσαλίκης, απάντησε στην πρόεδρο ότι δε θυμόταν μήνυμα που είχε στείλει σε συγκατηγορούμενο του, στο οποίο έγραφε «παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή»

Συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου, η δίκη της Χρυσής Αυγής , με την απολογία του 47χρονου Λέων Τσαλίκη, ο οποίος είχε βρεθεί στην καφετέρια “Κοράλλι” το 2013, όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, μαζί με τον Ιωάννη Άγγο, τον άνθρωπο που κινητοποίησε το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον αδικοχαμένο μουσικό, και τους φίλους του.

Ο Λέων Τσαλίκης, απολογούμενος σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ισχυρίστηκε ότι «δεν αντιλήφθηκε τίποτα» να συμβαίνει εντός της καφετέριας και ότι απλώς του ανέφερε ο Άγγος ότι η παρέα που καθόταν πίσω τους, τον κοιτούσε επίμονα, κάνοντας σχόλια για τη μπλούζα της Χρυσής Αυγής, την οποία ο ίδιος φορούσε ανάποδα. Ο Τσαλίκης είπε πως δεν έδωσε σημασία στο περιστατικό και πως μετά τα μεσάνυχτα έμαθε, ενώ βρισκόταν σπίτι του, ότι «έγινε φασαρία στην οδό Τσαλδάρη… μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Σύμφωνα με την απολογία του κατηγορουμένου Λέων Τσαλίκη, εκείνος έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, το οποίο σε απόσταση 50 μέτρων από την καφετέρια Κοράλλι, ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εκείνο το βράδυ είχε δανείσει τη μηχανή του σε έναν φίλο του, ο οποίος του την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Αυτός ήταν ο φίλος του, ο οποίος, όπως απολογήθηκε, τον πληροφόρησε ότι στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία «μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Ο κατηγορούμενος είπε πως από το σπίτι του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Άγγο και με τον συγκατηγορούμενο του Ελπιδοφόρο Καλαρίτη, με τον οποίο μίλησαν για τα καναρίνια, αφού ασχολείται με αυτά ως χόμπι. Στους ισχυρισμούς του περιλαμβάνεται ακόμα και η συζήτησή του με τη συγκατηγορούμενη του αστυνομικό, την οποία ήθελε να βοηθήσει να βρει αποκλειστική νοσοκόμα για τη μητέρα της που ήταν άρρωστη.

Την επομένη, όπως ο ίδιος ανέφερε, που άκουγε στις ειδήσεις για το ειδεχθές έγκλημα, δε θέλησε να ρωτήσει τίποτα κανέναν φίλο του, ούτε τον Ιωάννη Άγγο, με τον οποίο είχε συναντηθεί 2-3 μέρες μετά.

«Τους έβαλα όλους σε απόσταση», είπε στη σημερινή του απολογία ο Λέων Τσαλίκης.

Πρόεδρος: Γιατί;

Κατηγορούμενος: Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν. Έπαιρνε η μπάλα και εμένα, γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια.

Ο κατηγορούμενος, απάντησε σε ερώτηση της προέδρου, αναφερόμενος ότι δε θυμόταν μήνυμα που είχε στείλει σε συγκατηγορούμενο του, στο οποίο έγραφε «παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή».

Η μόνη σχέση που διατηρούσε με τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα, ήταν ότι είχε πάει 2 φορές στα γραφεία της για να πάρει τρόφιμα, γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Αργότερα, όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο για τη φωτογραφία του, που τον δείχνει να χαιρετά ναζιστικά, εκείνος απάντησε ότι τη δεύτερη φορά που πήγε στα Γραφεία της ΧΑ για τρόφιμα, «στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου».

Δες ακόμα: Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται σήμερα ο Γιώργος Σταμπέλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;