Αυτή είναι η ταινία που εκθρόνισε το Avatar και έγινε ο νέος βασιλιάς του παγκόσμιου box office!
Μάλιστα, οι εισπράξεις της ταινίας αυτής ξεπερνάνε τα 2,790 δισ. δολάρια παγκοσμίως!

Το Avatar ήταν μία πρωτότυπη ταινία sci- fi που κέρδισε το κοινό και κατάφερε το 2009 να συγκεντρώσει στο παγκόσμιο box office 2,789 δισ. δολάρια. Ένα ρεκόρ που διατηρούσε για 10 ολόκληρα χρόνια, μέχρι που ήρθε το Avengers: Endgame!

Η ταινία του James Cameron αποτελούσε το 2009 ένα από τα πιο μεγάλα blockbuster με τεχνολογία που είδε για πρώτη φορά το σινεμά. Μάλιστα, η 3-D τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν τόσο πρωτοποριακή που μετά οι περισσότερες ταινίες άρχισαν να τη χρησιμοποιούν. Τελικά, παιζόταν στα σινεμά για πάρα πολλούς μήνες μετά την κυκλοφορία του, τον Δεκέμβριο του 2009, και κατάφερε να συγκεντρώσει το ανήκουστο μέχρι τότε ποσό των 2,789 δισ. δολαρίων!

Καμία άλλη ταινία δεν είχε φτάσει, πόσο μάλλον πλησιάσει, το απίστευτο ρεκόρ που είχε κάνει το Avatar! Μάλιστα, το Stars Wars: The Force Awakens και το Avengers: Infinity War είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν το φράγμα των 2 δισ. δολαρίων στο box office, αλλά είχαν πολύ μεγάλη απόσταση από τον βασιλιά του παγκόσμιου box office!

Φτάνοντας στο 2019, όλοι ξέραμε ότι το Avengers: Endgame θα είναι η μεγαλύτερη ταινία της χρόνιας, αλλά δεν ξέραμε πόσο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει. Η ταινία μας άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό όταν άνοιξε με 357 εκατομμύρια το πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ και με σχεδόν 1,2 δισ. εισπράξεις παγκοσμίως. Μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε να ξεπεράσει τον Τιτανικό (πάλι του James Cameron) και να ανεβαίνει όλο και περισσότερο!

Τώρα, που έφτανε προς το τέλος της προβολής του στις κινηματογραφικές αίθουσες η Marvel και ο παραγωγός των ταινιών του MCU, Kevin Feige, ανακοίνωσαν και επίσημα ότι το Avengers: Endgame κατάφερε να εκθρονίσει το Avatar από την κορυφή του box office! Η ταινία χρειάστηκε μόλις μερικούς μήνες και μία μεγάλη βοήθεια από την Κίνα, όπου έγινε η πιο επιτυχημένη ξένη ταινία με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 660 εκατομμύρια δολάρια! Τελικά, κατάφερε να συγκεντρώσει 2,790 δισ. δολάρια και να γίνει ο νέος βασιλιάς του παγκόσμιου box office!

Μετά την ανακοίνωση αυτή, ο James Cameron έδειξε ανωτερότητα και έκανε μία ανάρτηση στην οποία έδινε συγχαρητήρια στους Εκδικητές και στη μεγάλη τους νίκη. Μάλιστα, τη συνόδευσε με τη λεζάντα:

“OEL NGATI KAMEIE, Σε βλέπω Marvel-

Συγχαρητήρια στο Avengers: Endgame που έγινε ο νέος βασιλιάς του box office”

Ας ελπίσουμε ότι η ταινία θα καταφέρει να συγκεντρώσει και αρκετές υποψηφιότητες στο Όσκαρ 2020 και ας μην κερδίσει πολλές!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Congratulations, @MarvelStudios!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Avatar (@avatar) στις

Δες επίσης: AVATAR: Αυτές είναι οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των sequels!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;