Φοιτητικό σπίτι: 4 συμβουλές για να τα βγάλεις πέρα με τη ζέστη του καλοκαιριού!

Από neolaia.gr Team 23 Ιουλίου 2019

Με τους τρόπους αυτούς θα καταφέρεις να διατηρήσεις το φοιτητικό σπίτι σου δροσερό όλο το καλοκαίρι!

Πολλές φορές σαν φοιτητής θα αναγκαστεί να μείνεις μέσα στο καλοκαίρι στην πόλη που σπουδάζεις είτε για να διαβάσεις για τα μαθήματα και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, είτε για να ολοκληρώσεις τη διπλωματική σου. Και είναι λογικό, να μη θέλεις να έχεις συνέχεια αναμμένο το air condition στο φοιτητικό σπίτι σου!

Οπότε, πώς θα δροσιστείς οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιείς συνέχεια το air condition;

1. Άλλαξε σεντόνια

Το να αλλάζεις συχνά σεντόνια σε βοηθάει στο να μη ζεσταίνεσαι το βράδυ και να μένεις καθαρός. Αν έχεις τα σεντόνια σου πολλές μέρες στρωμένα θα δεις ότι αρχίζουν και γίνονται πιο ζεστά, καθώς μπορούν να απορροφήσουν και τον ιδρώτα σου. Επίσης, τα βαμβακερά είναι πιο δροσερά για την καλοκαιρινή περίοδο!

2. Κάνε συχνά ντουζ

Τα ντουζ θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τη θερμοκρασία του σώματος σου σε χαμηλά επίπεδα. Ειδικά, τα κρύα ντουζ! Οπότε, κάνε δύο τρία την ημέρα και θα δεις ότι θα νιώθεις πολύ δροσερός!

3. Κλείσε τα παντζούρια

Ο ήλιος είναι ένας από τους κύριους λόγους που το σπίτι σου είναι ζεστό. Οπότε, κλείσε τα παντζούρια και άσε ανοιχτά τα τζάμια. Κάνε αυτό κι όταν θα λείπεις και θα δεις ότι το φοιτητικό σπίτι σου θα είναι πολύ δροσερό!

4. Αέρισε το σπίτι τις βραδινές ώρες

Έχεις συνηθίσει να ξυπνάς και να αερίζεις το σπίτι το πρωί; Μην το κάνεις το καλοκαίρι. Μπορεί τη νύχτα να είχες αναμμένο το air condition και να έχει δροσιά το σπίτι σου, οπότε, ανοίγοντας αφήνεις όλη τη ζέστη να εισέλθει στο σπίτι και να σε κάνει να σκας. Το βραδάκι, όμως, η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή και ο αέρας θα σε βοηθήσει και να δροσιστείς, αλλά και να αερίσεις σωστά το σπίτι σου.

Δες ακόμα: Φοιτητικό σπίτι: 5 τρόποι για να το διατηρήσεις δροσερό!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486