«Οργιάζουν» οι φήμες για τον θάνατο του Ερντογάν

Από neolaia.gr Team 23 Ιουλίου 2019

Χαμός στο διαδίκτυο από μη έγκυρες ιστοσελίδες που διέδιδαν ότι ο Ερντογάν πέθανε από καρδιακή προσβολή

Σάλος επικράτησε χτες το βράδυ στο διαδίκτυο, λόγω ψευδούς φημολογίας, σύμφωνα με την οποία, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Η «είδηση» του θανάτου του Τούρκου προέδρου δημοσιεύθηκε από αραβικές ιστοσελίδες, ενώ στη Μέση Ανατολή κυκλοφόρησε η φήμη πως ο Ερντογάν πέθανε από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στην Κωνσταντινούπολη.

Σε πολλές ελληνικές ιστοσελίδες, η φήμη μεταδόθηκε, αφήνοντας, όμως, στον τίτλο τη φράση «φήμες πως πέθανε ο Ερντογάν». Η «είδηση» του θανάτου δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν βρίσκεται σε διακοπές.

Τo σενάριo θανάτου του Τούρκου προέδρου, φαίνεται να ξεκίνησε μετά την είσοδο Κούρδων, στη Wikipedia, όπου έβαλαν ημερομηνία για το θάνατο του Ερντογάν, και έτσι, αστραπιαία μεταδόθηκε η φήμη, μέσω των social media. Παρόλα αυτά, ο ισραηλινός Τύπος μετέδωσε πως ο Ερντογάν βρίσκεται σε διακοπές και για το λόγο αυτό έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα Ερντογάν.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486