ΟΠΕΚΑ: Μάθε αν δικαιούσαι το μηνιαίο επίδομα που χορηγεί!
ΟΠΕΚΑ: Δείτε αναλυτικά!

Με ανακοίνωση που έχει εκδώσει ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), έχουν γνωστοποιηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του νέου μηνιαίου επιδόματος, το οποίο απευθύνεται σε μονογονεϊκές οικογένειες και χορηγείται στους/στις δικαιούχους του, ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ.

ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2019

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης, αποφάσισε, λοιπόν, να δίνει 100 ευρώ το μήνα ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου), με εισοδηματικά κριτήρια το ποσό των 15.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο.

Η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος θα πραγματοποιείται, προκειμένου να καλύψει την οποία διαφορά προκύπτει από το αντίστοιχο επίδομα παιδιού που δίνει ο ΟΠΕΚΑ

AdTech AdΓια την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών ασφαλισμένος γονέας στον Οργανισμό να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο και θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς.

Με τον τρόπο αυτό, θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και θα διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο, δηλαδή τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο.

Δες ακόμα: ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για ανέργους με επίδομα 2.800 ευρώ – Δείτε αναλυτικά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;