Ευθύμιος Λέκκας:
Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, για τον μετασεισμό που αναμένεται στην Αττική

Σύμφωνα με τον καθηγητή γεωλογίας και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός μεγέθους 5,1 ρίχτερ που έζησε η Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουλίου, ήταν ο κύριος σεισμός, ενώ, ο ίδιος ανέφερε πως αναμένουμε ακόμα έναν μετασεισμό, ο οποίος θα αγγίξει τα 4 με 4,2 ρίχτερ, ωστόσο, πρόκειται για φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, ο μετασεισμός που θα είναι πιο μεγάλος, εκτιμάται πως θα γίνει μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ η εξέλιξη του φαινομένου είναι φυσιολογική και για έναν μετασεισμό της τάξης των 4-4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ: «Μέχρι τώρα υπάρχουν δεκάδες μετασεισμοί που δεν γίνονται αντιληπτοί».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του: «Θέλουμε τέτοιους σεισμούς προκειμένου να επιβεβαιωθεί πλήρως ότι είμαστε σε φάση εκτόνωσης» […]«μπορεί να είναι και σε μια εβδομάδα».

Αναφορικά με το ρήγμα που πυροδότησε τον σεισμό την Παρασκευή σε ολόκληρη την Αθήνα, ο Ευθύμιος Λέκκας υπογράμμισε τα εξής:

«ήταν έκπληξη το 1999, ήταν και τώρα. Το 1999 δεν το είχαμε αποτυπώσει στην επιφάνεια, ήταν «τυφλό» το ρήγμα. Τότε ενεργοποιήθηκαν τα 3/4 του ρήγματος και έμεινε το 1/4 που δεν ξέραμε ότι έχει ενεργοποιηθεί. Τώρα ξέρομε ότι το ρήγμα δεν έχει δυνατότητα να δώσει άλλο σεισμό». 

Δες ακόμα: Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού – Αναλυτικές οδηγίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;