6 αναγκαία tips για εσένα που θα πας camping για πρώτη φορά
Ένας περιεκτικός οδηγός επιβίωσης.

Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος, λίγο το ότι αποφάσισες μόνος σου να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή και να ζήσεις επιτέλους την εμπειρία του camping, η στιγμή των διακοπών είναι τώρα και κοίτα να τη ζήσεις όσο καλύτερα μπορείς!

Είτε σε “έψησαν”, λοιπόν, να πάτε για οργανωμένο ή ελεύθερο κάμπινγκ, είτε το ψιλο αποφάσισες μόνος/η σου και τώρα είσαι ένα βήμα πριν την πρώτη σου επαφή με την εμπειρία της κατασκήνωσης.

Μπράβο για την επιλογή σου, γιατί, πέρα από το γεγονός ότι το κάμπινγκ είναι πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με διαμονή σε δωμάτια, πρέπει να πούμε ότι όλη η φάση θα σου μείνει αξέχαστη και αξίζει να τη ζήσεις, έστω και μόνο μια φορά στη ζωή σου, γιατί θα σε φέρει πιο κοντά στη φύση, στους άλλους, αλλά και στον εαυτό σου.

Παρόλα αυτά, επειδή και το camping έχει τις «δυσκολίες» του, μη νομίζεις ότι επειδή έβαλες ένα backpack στον ώμο, ντάξει όλα καλά, φύγαμε. Το κάμπινγκ θέλει μια έστω στοιχειώδη οργάνωση και, αν μας ακούσεις προσεκτικά, έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποφύγεις τα ευτράπελα που σε πολλούς συμβαίνουν την πρώτη φορά στο κάμπινγκ.

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέξεις εσύ που πας κάμπινγκ για πρώτη φορά:

1. ΣΚΙΑ, ΣΚΙΑ, ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΚΙΑ

Το βασικότερο πράγμα που πρέπει να προσέξεις (το ξέρουν κι οι πέτρες στο κάμπινγκ ) είναι να στήσεις τη σκηνή σου σε ένα καλό σημείο κι όταν λέμε καλό σημείο, εννοούμε σε μια σκιά. Βρες ένα ψηλό δέντρο που κάτω από τη σκιά του “χωράει” η σκηνή και στήστε εκεί. Στο λέμε, γιατί, σε περίπτωση, που δε βρεις σκιά και στήσεις σκηνή κάτω από την ήλιο, θα ξυπνάς αναγκαστικά από τις 6 κάθιδρος.

2. ΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΑ

Η αλήθεια είναι μια και είναι αρκετά πικρή για όλους και όλες μας: Θερινά βράδια και κουνούπια πάμε μαζί, γι΄αυτό ειδικά στο κάμπινγκ κι επειδή θα βρίσκεσαι στην “καρδιά” της φύσης, καλό είναι να πάρεις καμιά 15ρια αντικουνουπικά από το σπίτι. Ντάξει, υπερβολή το 15, πάρε σπρέι, πάρε φιδάκια, κρέμα για τα τσιμπήματα, πάρε ό,τι χρειάζεται για να γλιτώσεις από τις ανεπιθύμητες επιθέσεις κουνουπιών το βράδυ.

3. ΕΞΤΡΑ πασσαλάκια και θα μας θυμηθείς

Ειδικά αν πρόκειται να μείνεις για αρκετές μέρες, πάρε μαζί σου λίγα παραπάνω πασσαλάκια, γιατί ποτέ δεν ξέρεις: Μπορεί να φυσήξει δυνατός αέρας κι αν δεν έχεις καρφώσει καλά και λοξά τα πασσαλάκια στο έδαφος, να σου πάρει όλη τη σκηνή, να χάσεις τα πασσαλάκια και φτου και από την αρχή. Γι’ αυτό, λοιπόν, έχει εσύ μια καβάτζα μαζί σου για παν ενδεχόμενο.

4. Φως

Επειδή πολλοί από εμάς, πριν φύγουμε για διακοπές, ξεχνάμε ότι το βράδυ δεν έχει φώτα στο κάμπινγκ, οφείλω να στο πω: Δε θα βλέπεις την τύφλα σου μετά τις 22:00, περπατώντας ανάμεσα στις σκηνές και ψάχνοντας για τη δική σου. Οπότε, για να μη φας καμιά τούμπα (αν συμβεί, ΔΕ θα είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος εννοείται), κοίτα να φέρεις μαζί σου κανένα φακό κεφαλής για το βράδυ ή κανένα φανάρι, γιατί πραγματικά θα σε σώσουν. Ναι ρε φίλε, σαν ανθρακωρύχοι είμαστε με το φακό στο κεφάλι, problem;

Έχοντας φακό στο κεφάλι, έχεις χέρια ελεύθερα! ?

5. Μαξιλάρι

Το ξέρω ότι είναι η πρώτη σου φορά κάμπινγκ κι είσαι σε φάση “ναι, ντάξει, κάμπινγκ πάμε, σιγά μη κουβαλάμε μαξιλάρι, τι είμαστε, τίποτα φλώροι”, αλλά άκουσέ με λίγο: Αν δεν πάρεις μαξιλαράκι, θα ξυπνήσεις με κανένα αυχενικό και μην πεις ότι δε στο ‘πα. Δεν είπαμε να κουβαλήσεις το πουπουλένιο μαξιλάρι σου που με το ζόρι χωράει στην τσάντα, αλλά πάρε έστω ένα φουσκωτό μαξιλαράκι. Παντού πουλάνε.

6. Ψάθα για έξω από τη σκηνή

Αν έχεις στήσει τη σκηνή σου στην παραλία ή κάπου που υπάρχει άμμος, τότε να θυμάσαι ότι πρέπει κάπως να την κρατήσεις έξω από τον χώρο που κοιμάσαι. Στρώσε, λοιπό,ν μια ψάθα έξω από τη σκηνή για να μη τα κάνεις όλα χάλια και πριν μπεις στη σκηνή να ακουμπάς έστω ψάθινο έδαφος και όχι σε άμμο. Επίσης, η ψάθα έξω από τη σκηνή, όταν και αφού την τινάζεις από τις άμμους που την έχετε γεμίσει με τις παντόφλες σας, είναι μια χαρά για να αράξετε εκεί και να παίξετε χαρτιά.

Υ.Γ: Σημαντικότερο εφόδιο όλων: Πάρε μαζί σου καλή διάθεση και ζήσε τις διακοπές σου, όπως εσύ γουστάρεις και έχεις φανταστεί. Μη φοβάσαι να γνωρίσεις κόσμο, μη διστάζεις να βάλεις τα όριά σου, μην κάνεις εκπτώσεις στα “θέλω” σου, σε περίπτωση που είσαι με μεγάλη παρέα και οι απόψεις διίστανται. Ο καθένας στις διακοπές (αλλά και γενικότερα) έχει δικαίωμα να το ζει όπως θέλει κι ας είναι πολλά τα άτομα. Δε χρειάζεται να πηγαίνετε παντού αγκαζέ! Keep it cool ✌❤

Δες ακόμα: Τα καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
76'
2 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
75'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2