Σεισμός στην Αττική - Στέλιος Πέτσας:
Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, γνωστοποίησε πριν από τις 3.30 το μεσημέρι σήμερα ότι δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς από τον δυνατό σεισμό της Αθήνας, ωστόσο, υπάρχουν επιβεβαιωμένες καταρρεύσεις δύο κτιρίων στη Δραπετσώνα και τα Πετράλωνα και πληροφορίες για φθορές σε κτίρια στον Πειραιά, στην περιφερειακή του Αιγάλεω.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωσή του:

«Όπως ήδη γνωρίζετε στις 14:13 πρώτα λεπτά σημειώθηκε σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ 23 χιλιομέτρων δυτικά της Αθήνας στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς. Υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές για κατάρρευση παλαιάς οικίας στη Δραπετσώνα και φθορές έχουν σημειωθεί σε προσόψεις οικιών και στον Πειραιά στην περιφερειακή στο Αιγάλεω και στο Μοναστηράκι. Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν αλλά λόγω υπερφόρτωσης υπήρξαν πρόσκαιρα προβλήματα Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση. Από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Χρυσοχοΐδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκονται στο κέντρο συντονισμού και συντονίζουν όλες απαραίτητες ενέργειες. Ο Πρωθυπουργός είναι στο γραφείο του και ενημερώνεται συνεχώς. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει τεθεί σε ετοιμότητα. Συνιστώ ψυχραιμία.Στην Ελλάδα τα γνωρίζουμε από σεισμούς και καλώ όλους τους πολίτες να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους».

Δείτε ακόμα: Σεισμός στην Αττική: Υλικές ζημιές στο κτήριο της Βουλής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;