Αυξημένες περιπολίες της αστυνομίας για όσους μείνουν σήμερα έξω λόγω σεισμού

Από neolaia.gr Team 19 Ιουλίου 2019

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη!

Λόγω των έντονων σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν σήμερα (19/07) στην Αττική και έφτασαν τα 5,3 Ρίχτερ, έχουν προγραμματιστεί περιπολίες και φύλαξη από την αστυνομία για όσους και όσες δε θα μείνουν σπίτι το βράδυ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε πριν από λίγο την αυξημένη κινητοποίηση της Αστυνομίας σήμερα στην Αθήνα, λόγω σεισμού και πιθανότητας επανάληψης σεισμικής δραστηριότητας.

Το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων συνεδρίασε σήμερα με διευρυμένη σύνθεση, με εισήγηση του αρχηγού της Πυροσβεστικής και συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς επίσης συνεδρίασε και το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο συγκλήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα, Νίκο Χαρδαλιά.

Αντικείμενο των συσκέψεων ήταν η αποτίμηση της κατάστασης μέχρι στιγμής, αλλά και η διενέργεια του αναγκαίου σχεδιασμού για τις επόμενες ώρες, ενώ νωρίτερα σήμερα, η Πυροσβεστική τέθηκε σε κατάσταση γενικής επιφυλακής, λόγω του δυνατού σεισμού. Σήμερα, θα πραγματοποιηθούν στους δρόμους της Αθήνας, αυξημένες περιπολίες, με σκοπό την παροχή βοήθειας στους πολίτες και την εξασφάλιση κάθε υποστήριξης.

Αρκετοί κάτοικοι αναμένεται να περάσουν το σημερινό βράδυ δημόσιους χώρους ή πάρκα, υπό το φόβο ξαφνικών σεισμικών δονήσεων, οπότε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως σήμερα θα υπάρχουν αυξημένες περιπολίες για τη φύλαξη των κατοίκων, αλλά και των περιουσιών τους.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κρατικός μηχανισμός είναι και θα παραμείνει σε πλήρη επιφυλακή για τις επόμενες 48 ώρες, ενώ κατέληξε, ότι σήμερα με εντολή πρωθυπουργού, «δε θα κοιμηθεί κανείς».

Δείτε τις δηλώσεις του στο παρακάτω βίντεο:

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού – Αναλυτικές οδηγίες

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486