5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις να κάνεις την πρώτη μέρα στη νέα σου δουλειά!
Αυτά τα πράγματα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις να κάνεις την πρώτη μέρα στη καινούρια δουλειά σου!

Η πρώτη μέρα στη δουλειά είναι πάντα μία περίεργη και μοναδική εμπειρία. Είναι η μέρα που θέλεις να αποδείξεις ότι αξίζεις και ότι έκαναν καλά που σε επιλέξανε, αλλά και η μέρα που θέλεις να γνωρίσεις τους συναδέλφους σου.

Γενικά, πάντα θυμάσαι την πρώτη μέρα στη δουλειά. Είτε με τον καλό, είτε με τον κακό τρόπο είναι κάτι που σου μένει αξέχαστο. Και κάθε εμπειρία, μάλιστα, είναι και διαφορετική. Ποτέ, δεν είναι η ίδια για όλους!

Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με τίποτα την πρώτη μέρα στη νέα σου δουλειά. Και για να σε βγάλω από τον κόπο και το άγχος, σου τα έχω συγκεντρώσει τα πιο σημαντικά!

1. Μην το παίζεις ιδιοφυΐα

Ειδικά, αν είναι η πρώτη φορά που δουλεύεις πάνω στο αντικείμενο, καλό θα ήταν να κρατηθείς και να δείξεις έτοιμος για να μάθεις από ανθρώπους που δουλεύουν καιρό. Αν πάλι, έχεις αλλάξει αρκετές δουλειές στον τομέα αυτό και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, προσπάθησε να το δείξεις με έναν διαφορετικό τρόπο.

2. Μην μιλάς σε όλους για τα προσωπικά σου

Μέχρι να γνωρίσεις καλύτερα τους συναδέλφους σου και να αναπτύξεις μία πιο βαθιά σχέση, καλύτερο είναι να μην αρχίσεις να μιλάς για τα προσωπικά σου. Πες ότι σε ρωτήσουν και μέχρι εκεί. Αν αρχίσεις να μιλάς γι αυτά, φαίνεται σαν να θέλεις να τραβήξεις την προσοχή και αυτό δεν αρέσει σε πολλούς.

3. Μην παίρνεις πολλές πρωτοβουλίες

Μέχρι να δεις πώς λειτουργεί το νέο εργασιακό περιβάλλον, να γνωριστείς καλύτερα με τους συναδέλφους σου και να δεις τον τρόπο που εργάζονται, καλύτερα είναι να μην παίρνεις πρωτοβουλίες. Πρότεινε καλύτερα την ιδέα σου σε αυτόν που σε επιβλέπει για να πάρεις την έγκριση ή την απόρριψη. Έτσι, θα δείξεις ότι είσαι και ομαδικό πνεύμα!

4. Μην ανοίγεσαι στον καθένα

Μίλα με τους συναδέλφους σου και γνώρισέ τους, αλλά μην τους λες πολλά πράγματα. Ιδιαίτερα για τα σχέδιά σου και το τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον. Άσε αυτά να τα μοιραστείς με τους φίλους σου. Ειδικά, στην αρχή δεν μπορείς να ξέρεις τι άνθρωπος είναι ο καθένας, οπότε, κρατήσου!

5. Μην έχεις άγχος

Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ειδικά, αν είσαι από τους αγχώδης τύπους όπως εγώ. Αλλά, είναι καλό να δεις την πρώτη μέρα με χαρά και να έχεις όρεξη να ανακαλύψεις διάφορα καινούρια πράγματα. Το άγχος άστο για τη συνέχεια. Όχι, για την πρώτη μέρα!

Δες ακόμα: 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις εάν χάσεις τη δουλειά σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;