ΚΕΑ Ιουλίου 2019: Πότε θα δεις τα χρήματα στον λογαριασμό σου;
ΚΕΑ Ιουλίου 2019: Δείτε αναλυτικά!

Στις αρχές του Ιουλίου και, πιο συγκεκριμένα, στις 2 του μήνα, ήταν που γνωστοποιήθηκε η απόφαση για την έγκριση της πληρωμής των δικαιούχων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ Ιουλίου 2019.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση:

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 55.200.000,00 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μηνός Ιουλίου του 2019, σύμφωνα με απόφαση της πρώην Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα, σχετικά με την καταβολή του μηνιαίου εισοδήματος, το ΚΕΑ Ιουλίου 2019 αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων προς το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου 2019, μέρα Παρασκευή.

Να θυμίσουμε επίσης ότι, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες που είδαν στο φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) διευρύνει τις κατηγορίες δικαιούχων του και πλέον θα αφορά και τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δικαιούνται από δω και στο εξής όσοι είναι δικαιούχοι Διεθνούς προστασίας και έληξε η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία.

Ειδικότερα, προστίθεται νέο άρθρο στην υπουργική απόφαση «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και έτσι, πλέον θα είναι δικαιούχοι και ωφελούμενοι Προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας και στέγασης «ΕΣΤΙΑ».

Οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, για τους οποίους παύει η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εντάσσονται κατόπιν υποβολής αίτησης στο Κ.Ε.Α. για την πρώτη περίοδο ενίσχυσης των έξι μηνών, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο άρθρο 5.1, 5.2 και 5.5 της παρούσης, εφόσον:

α) Η απόφαση για την αναγνώριση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας εκδόθηκε έως και τις 31.12.2017

β) Έχει προηγηθεί επιβεβαίωση των στοιχείων τους από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η ισχύς του παρόντος λήγει στις 31/12/2019.

Δείτε ακόμα: ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Εντός εβδομάδας τα αποτελέσματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;