Νίκη Κεραμέως: «Tα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας»

Από neolaia.gr Team 15 Ιουλίου 2019

Την άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου διαμηνύει η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ

Για την άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μίλησε στο ΣΚΑΪ η νέα Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, γνωστοποιώντας τα σχέδια του Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις της νέας Υπουργού Παιδείας στην εφημερίδα «Καθημερινή», η κ. Κεραμέως ανέλυσε τα αίτια της απόφασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «τα πανεπιστήμιά μας έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας και ανομίας. Χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ακαδημαϊκή ελευθερία, ενώ υπονομεύεται και η εκπαιδευτική διαδικασία».

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι:

«η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει το κατάλληλο ακαδημαϊκό περιβάλλον για την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Για να επιτευχθεί αυτό, οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να είναι σε θέση να επεμβαίνουν στον χώρο του πανεπιστημίου για κάθε αξιόποινη πράξη. Όπως συμβαίνει, άλλωστε, και σε κάθε δημόσιο χώρο».

Όσο για τα ωράρια λειτουργίας των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε τα εξής:

«δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί» , ενώ, όπως επίσης ανακοίνωσε, αναμένεται να προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Δείτε ακόμα: Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο λόγος που αρνήθηκε το Υπουργείο Τουρισμού

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486