Country OS: Η
Η καινοτόμα ιδέα της ελληνικής εταιρίας Digital Consulting REBORRN μας προτείνει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το κράτος και γιατί όχι τελικά;

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η τεχνολογία και τα επιτεύγματά της έχουν “χρέος” να βρίσκονται στην υπηρεσία των ανθρώπων, οι οποίοι και τη δημιούργησαν, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, να απλοποιούν και να εκσυγχρονίζουν τη ζωή τους.

Πώς θα σου φαινόταν, για παράδειγμα, να μπορούσες να ρυθμίζεις τις συναλλαγές σου με το Δημόσιο, πατώντας ένα απλό κουμπί; 

Σύμφωνα με έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στα 28 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά το επίπεδο ικανοποίησης των πολιτών από τις υπηρεσίες του Κράτους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η εταιρεία Digital Consulting REBORRN βρίσκεται πίσω από την επαναστατική ιδέα μιας εφαρμογής, με τη βοήθεια της οποίας, ο/η κάθε πολίτης και φορολογούμενος/η θα έχει άμεση και αισθητά απλοποιημένη πρόσβαση σε όσα στοιχεία τον αφορούν: Από μη φορολογητέες δαπάνες και οικονομικές οφειλές προς τους δημόσιους φορείς, μέχρι πιστοποιητικά γέννησης και αναλυτική κατάσταση των ενσήμων του.

Πώς μπορεί, όμως, να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

Η ψηφιοποίηση είναι ομολογουμένως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της πληροφορίας. Τι εννοούμε;

Δοκιμάζοντας μια έξυπνη και αυτοματοποιημένη διαχείριση της πληροφορίας, η σχέση των πολιτών, η δική μας σχέση δηλαδή, με τους κρατικούς φορείς, με τη δημόσια διοίκηση και τις υπηρεσίες της, απλοποιείται, βελτιώνεται, εκσυγχρονίζεται και τελικά πετυχαίνει τον επαναπροσδιορισμό της.

Με το σκεπτικό αυτό, οι δημιουργοί του application προτείνουν τη σταδιακή συγκέντρωση όλων μας των δεδομένων από δεκάδες διαφορετικές κρατικές υπηρεσίες και τη μεταφορά τους σε ένα εύχρηστο, ψηφιοποιημένο περιβάλλον για κινητά, για tablets και για προσωπικούς υπολογιστές, μέσα στο οποίο οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε φορολογικά τους στοιχεία, εισοδήματα προηγούμενων ετών και ό,τι αφορά εν γένει τη σχέση τους με τους δημόσιους φορείς.

Εκτός, όμως, από τη διάφανη και φιλική πρόσβαση στην πληροφορία, αυτό που επίσης προτείνει η Digital Consulting REBORRN είναι η απλοποίηση των συναλλαγών μας με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Το πιο απλό και βασικό παράδειγμα;

Η έκδοση μιας απλής εξουσιοδότησης φυσικού προσώπου: Αναλογίσου πόσο χρόνο μπορείς να κερδίσεις, απλά και μόνο αξιοποιώντας τεχνολογίες (blockchain), που είναι ήδη διαθέσιμες εδώ και χρόνια!

Μια τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους

Η πρωτοποριακή τεχνολογική πρόταση της Digital Consulting REBORRN απευθύνεται σε όλους και όλες μας ανεξαιρέτως: Σε όσους είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τα διακυβεύματά της, σε όσους έχουν κάποιο σχετικό βαθμό εξοικείωσης, αλλά κυρίως σε όσους έχουν μειωμένη εξοικείωση μαζί της, δεδομένου ότι όλες οι λειτουργίες που προαναφέρθηκαν, μπορούν να γίνουν προσβάσιμες μέσα από φωνητικές εντολές και χρήση τεχνολογιών αναγνώρισης φωνής.

Επιπλέον, υπάρχει πρόταση και για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα ερωτήματά τους: Τα μέλη της δημιουργικής ομάδας Digital Consulting REBORRN προτείνουν, αντί για τη φυσική παρουσία σε κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, την υιοθέτηση φιλικών conversationalinterfaces, τα οποία θα συνδυάζουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπων, αλλά και λειτουργιών videoconferencing για την επίλυση περίπλοκων ζητημάτων.

Η Digital Consulting REBORRN είναι μια ομάδα που προτείνει απλές, εφικτές και αποτελεσματικές ιδέες για να αναβαθμίσουμε τη σχέση μας με τους κρατικούς φορείς, όπως έχει ήδη συμβεί, για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο απλά;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΗΜ
44 - 36
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;