Οι 14 καλύτερες ταινίες του 2019 μέχρι τώρα!
Αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες που έχουν παιχτεί στα ελληνικά σινεμά μέχρι τώρα για το 2019!

4. Εμείς

Η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Jordan Peele είναι και αυτή μία ταινία τρόμου που εμβαθύνει στα θέματα που έθεσε το Get Out, αλλά με πιο έντονο το στοιχείο του τρόμου. Ο Peele με τη δεύτερη του ταινία, απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει και έδωσε στη Lupita Nyong’o τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της. Η ταινία είναι η καλύτερη ταινία τρόμου για το 2019 και σε βάζει για τα καλά στον κοινωνικοπολιτικό τρόμο που θέλει να αποδώσει ο Peele! Μην το χάσεις!

3. Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε Να Μιλήσει

O Barry Jenkins επέστρεψε μετά το αριστουργηματικό Moonlight με, επίσης, μία ρομαντική ταινία με κοινωνικό υπόβαθρο. Ένας νεαρός κατηγορείται άδικα και μπαίνει στην φυλακή, ενώ έχει ετοιμαστεί να ξεκινήσει μία οικογένεια. Για μένα, η ταινία αυτή αποτελεί μία καλύτερη εκδοχή του σκηνοθέτη από ότι το Moonlight. Ενώ, με άγγιξε σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Μεγάλο μπόνους είναι η εκπληκτική Regina King ως η μητέρα της κοπέλας που ετοιμάζεται να παντρευτεί τον νεαρό! Το Όσκαρ δεν το κέρδισε άδικα!

2. Η Ευνοούμενη

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες. Κι αυτή η ταινία είναι η απόδειξη ότι τα στενά όρια του ελληνικού σινεμά ήταν περιοριστικά για το μεγάλο του ταλέντο. Η ταινία που οδήγησε τον Έλληνα σκηνοθέτη στην πρώτη του υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη, αποτελεί μία ωδή στα παιχνίδια εξουσίας, στη γυναικεία φύση και στο είναι και το φαίνεσθαι. Όλα αυτά αποδίδονται εκπληκτικά από τις τρεις κεντρικές ερμηνείες καριέρας από τις Emma Stone, Rachel Weisz και την οσκαρική, πλέον, Olivia Colman. Η Ευνοούμενη αποτελεί την απόδειξη ότι ο Λάνθιμος μπορεί να χειριστεί εύκολα ένα τόσο διάσημο καστ και να τους εκμαιεύσει ερμηνείες που δεν περίμενες ότι μπορούν να δώσουν. Απλά, εκπληκτική!

1. Avengers: Endgame

Ναι, ξέρω! Δεν είναι, δα, και η μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία από άποψη ποιότητας! Αλλά, είναι η μεγαλύτερη ταινία της χρονιάς (και με μεγάλη διαφορά από όλες τις άλλες). Αποτελεί το τέλος (ή την άνω τελεία) μίας ιστορίας που ξεκίνησε το 2008 με την πρώτη ταινία του Iron Man. 11 χρόνια και 22 ταινίες μετά το σύμπαν της Marvel μας έχει κάνει να συγκινηθούμε, να γελάσουμε και να ζητωκραυγάσουμε από τις επιτυχίες των Avengers. Όλα αυτά ήρθαν στο απίστευτο κρεσέντο της τελικής μάχης με τον Thanos και τη στρατιά του. Η ταινία αποτελεί fan service από την κορυφή μέχρι τα νύχια, αλλά όταν έχεις ζήσει με αυτούς τους χαρακτήρες για 11 χρόνια και έχεις δει όλες τους τις περιπέτειες, είναι δύσκολο να μην σε αγγίξει σε βαθύτερο επίπεδο η ταινία αυτή. Το 2019 θα χαρακτηριστεί από το Avengers: Endgame και τα όσα έχει πετύχει το MCU μέχρι τώρα. Πάω να τη δω για πέμπτη φορά!

Δες ακόμα: 6 μοναδικά και περίεργα facts για τα σινεμά που δεν ήξερες μέχρι τώρα!

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
 1