Τι είναι η γραμμή έκτακτης ανάγκης
Διενεργήθηκε σήμερα το δοκιμαστικό για κινητά για τη γραμμή έκτακτη ανάγκης 112!

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα δοκιμαστικά για την γραμμή έκτακτης ανάγκης 112. Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι μέσα στον Αύγουστο να υπάρχει μία βασική υπηρεσία ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων!

Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα η δοκιμαστική άσκηση ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Για την δοκιμασία της γραμμής αυτής, αρκετά κινητά δέχτηκαν λίγο πριν τις 12:00 ειδική ειδοποίηση η οποία έγραφε “Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση”. Υπήρχε και η υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος. Επιπλέον, το μήνυμα συνοδευόταν με σειρήνα και σχετικό ηχητικό μήνυμα το οποίο προειδοποιούσε για ακραία φαινόμενα.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η νέα κυβέρνηση στο να προχωρήσει η ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ιδιαίτερη σημασία έχει η ενεργοποίηση της υπηρεσίας αποστολής μηνυμάτων προειδοποίησης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, το συντομότερο δυνατό.

Όπως είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η δοκιμαστική αποστολή των μηνυμάτων θα γινόταν στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερακάκη, σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ενώ, είχε χαρακτηρίσει ως άμεση προτεραιότητα την ενεργοποίηση του αριθμού 112.

Ο κ. Πέτσας μίλησε για το πότε θα είναι έτοιμη η γραμμή αυτή. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

“Απαιτείται η έκδοση υπηρεσιακών σχεδίων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά η εντολή είναι να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Η πληροφορία που έχουμε από τους αρμόδιους και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι ότι μπορεί να γίνει σύντομα αλλά δεν θα μπω σε χρονοδιάγραμμα. Θα κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει άμεσα το σύστημα.”

Δες ακόμα: 10 συμβουλές που μπορεί κάποια στιγμή να σου σώσουν τη ζωή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;