Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο λόγος που αρνήθηκε το Υπουργείο Τουρισμού

Από neolaia.gr Team 12 Ιουλίου 2019

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Open Tv και εξήγησε γιατί αρνήθηκε το Υπουργείου Τουρισμού και κατ' επέκταση γιατί παρέμεινε απλή βουλευτής

Μιλώντας στο Open TV, η Όλγα Κεφαλογιάννη έδωσε απαντήσεις σχετικά με την άρνησή της να αναλάβει το Υπουργείο Τουρισμού που της πρότεινε ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκείνη, καθώς αρνήθηκε την πρόταση, έχει μείνει εκτός της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας, είχε τοποθετηθεί στον τομέα του Πολιτισμού από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, όπου και δούλεψε εκεί για 2,5 χρόνια, στηρίζοντας τον προεκλογικό της αγώνα και προγραμματισμό για τον συγκεκριμένο τομέα του πολιτισμού, και παρότι είχε συμφωνηθεί να το αναλάβει, στην πορεία είδε να καταλαμβάνεται η θέση από τη Λίνα Μενδώνη.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη. Ήταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης. Έχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για κλειστά πωλητήρια κι αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, για κινηματογράφους κτλ. Ήμουν έτοιμη να προσφέρω τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου σ’ αυτό το χώρο».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης της πρότεινε το Υπουργείο Τουρισμού, κάτι που η ίδια αρνήθηκε, λόγω του ότι θεωρεί πως έχει κάνει τον κύκλο της εκεί, οπότε και τελικά προτίμησε να παραμείνει απλώς βουλεύτρια.

«Ο πρωθυπουργός μού πρότεινε το Τουρισμού. Θεωρώ ότι είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα προσφέρει και περίμενα κάτι άλλο. Περίμενα να τοποθετηθεί κάποιος άλλος, να δοκιμαστεί, να δουλέψει και να προχωρήσει. Όταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να δοκιμαστεί κι εμείς να κάνουμε κάτι άλλο. Έτσι προτίμησα να μείνω απλή βουλευτής και να βοηθήσω από εκεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προφανώς όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια πάνω σ’ αυτό, με είχε τοποθετήσει τότε ο ίδιος ως αρμόδια για το συγκεκριμένο πόστο, έχεις μια συμφωνία ότι θα έχεις και μια θέση στο συγκεκριμένο πόστο και ξαφνικά το παίρνει κάποιος άλλος…», υπογράμμισε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Ο πρωθυπουργός κρίνει ποιος θα πάει πού. Πλέον θα προχωρήσω τα θέματα και θα ζητήσω από την κυβέρνηση να τα προχωρήσει στη Βουλή. Τιμούμε την ψήφο των πολιτών με την συνολική μας παρουσία. Έχω μεγάλη υποχρέωση στους Αθηναίους που με ψήφισαν. Γιατί το πλάνο που τους παρουσίασα είχε να κάνει κυρίως με τον πολιτισμό. Δεν προτίθεμαι να τα αφήσω αυτά τα θέματα. Είμαι παρούσα στην μεγάλη μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του», κατέληξε η πρώην Υπ. Τουρισμού.

Δείτε ακόμα: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ζήτησε και έλαβε την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486