Μέχρι το μεσημέρι η αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική!
Σύντομα αναμένεται να αποκατασταθούν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική!

Μετά την τρομερή κακοκαιρία που έπληξε την Χαλκιδική, υπάρχουν ακόμη ζημιές που πρέπει να επιδιορθώνουν. Μία από αυτές είναι η αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας της ηλεκτροδότησης σε όλη την περιοχή της Χαλκιδικής!

Μάλιστα, σύμφωνα με τους τεχνικούς της ΑΔΜΗΕ μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στο δίκτυο υψηλής τάσης στη Χαλκιδική. Οι τεχνικοί εργάζονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να καταφέρουν να αντικαταστήσουν τους δύο χαλύβδινους ιστούς που έπεσαν λόγω της κακοκαιρίας και εργάζονται τώρα για την τοποθέτηση των αγωγών.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών- Κασσανδρείας προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται έως το μεσημέρι. Αυτό θα πραγματοποιηθεί εκτός κάποιου σοβαρού απροόπτου.

Ενώ, παράλληλα εξελίσσονται και οι εργασίες αποκατάστασης στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ. Οι εργασίες αποκατάστασης στο δίκτυο αυτό θα επιτρέψουν την τροφοδότηση ρεύματος σε όλες τις παροχές στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε νωρίτερα τα εξής:

“Το πρόβλημα ηλεκτροδότησης επικεντρώνεται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, στο πρώτο πόδι. Εκεί υπήρξε μεγάλη ζημιά με τους πυλώνες. Σε όλη την υπόλοιπη Χαλκιδική υπάρχει κανονικά ρεύμα.”

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπήρξαν και στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Τα προβλήματα έγιναν λόγω της διακοπής της τροφοδοσίας του Υποσταθμού Κασσανδρείας που προκλήθηκε από την απώλεια δύο πυλώνων της ΔΕΗ. Μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά με την τροφοδότηση του Υποσταθμού μέσω γραμμών Μέσης Τάσης.

Μάλιστα, τονίζεται ότι το αργότερο ως το Σάββατο το πρωί αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως η παροχή ρεύματος στις περιοχές της Χαλκιδικής όπου διεκόπη το ηλεκτρικό από το βράδυ της Τετάρτης. Αυτή είναι η πρόβλεψη της ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και του προέδρου τεχνικών της ΔΕΗ για την βλάβη το πρωί της Παρασκευής.

Δες ακόμα: Καταιγίδα Supercell: Το σπάνιο καιρικό φαινόμενο που έπληξε τη Χαλκιδική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;