Το θερινό σινεμά που στήθηκε στη Champs-Élysées είναι από τα ομορφότερα πράγματα που έχουμε αντικρίσει
Μια ανεπανάληπτη κινηματογραφική εμπειρία έζησαν οι κάτοικοι του Παρισιού στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μόνο για ένα βράδυ, η δημοφιλέστερη και πιο κοσμοπολίτικη λεωφόρος του κόσμου, Champs-Élysées, μετατράπηκε σε τεράστια κινηματογραφική αίθουσα, στην οποία οι Παριζιάνοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την προβολή της καλτ ταινίας “Les Visiteurs” (“Οι Επισκέπτες”) του Jean-Marie Poiré, παρουσία μάλιστα του γνωστού πρωταγωνιστή της ταινίας, Ζαν Ρενό, κι όλα αυτά με φόντο την επιβλητική Αψίδα του Θριάμβου.

Η πρωτοφανής αυτή και, πέρα για πέρα υπέροχη, υπαίθρια προβολή, οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Επιτροπής των Ηλυσίων Πεδίων, με αφορμή τη Γιορτή του Κινηματογράφου, που έδινε τη δυνατότητα στους Γάλλους σινεφίλ να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ταινίες και όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες στη Γαλλία πληρώνοντας μόλις 4 ευρώ για κάθε προβολή.

Για λόγους ασφαλείας, ο αριθμός των θεατών αναγκάστηκε να περιοριστεί στους 1.700, οι οποίοι και επιλέχθηκαν τυχαία ανάμεσα σε όλους εκείνους που ψήφισαν για την ταινία της επιλογής τους από ένα σύνολο 16.000 συμμετεχόντων. Για την προβολή της ταινίας είχαν τοποθετηθεί σεζλόνγκ σε όλο το πλάτος της λεωφόρου, ενώ οι παράδρομοι της Champs-Élysées ήταν ανοικτοί στο ευρύ κοινό, αφού η ορατότητα από το σημείο αυτό ήταν εκπληκτική.

Πριν αρχίσει η υπαίθρια προβολή των “Επισκεπτών” του Πουαρέ, πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη σκηνές από τις γνωστότερες γαλλικές και ξένες ταινίες που γυρίστηκαν στη λεωφόρο του Παρισιού μετά την εφεύρεση του κινηματογράφου, όπως το «La Gloire de Mon Pere»( 1990) και το «La Folie des Grandeurs» (1971).

“Είναι απίστευτο να κάθεσαι στη Champs Elysees για να δεις ταινία”, ανέφερε χαρακτηριστικά μια από τις τυχερές νικήτριες της κλήρωσης και μας φαίνεται απολύτως λογικό. Και τι δε θα δίναμε για θερινό σινεμά στην ομορφότερη λεωφόρο του κόσμου.

Καλά τα έλεγε ο Joe Dassin: “Il y a tout ce que vous voulez aux Champs-Elysées” 

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Δες ακόμα: 7 γαλλικές ταινίες που αξίζει να δεις κάποια στιγμή

«Θεέ μου τι σου Κάναμε; 2»: Η ξεκαρδιστική οικογένεια από τη Γαλλία ξαναχτυπά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;