Ο φονικός ανεμοστρόβιλος στη Χαλκιδική μέσα από το timelapse βίντεο του North Meteo
Μέσα σε 1,5 λεπτό, η κακοκαιρία στη Χαλκιδική πήρε τρομακτικές διαστάσεις

Η πραγματικά σοκαριστική νύχτα που έζησε χτες το βράδυ η Χαλκιδική και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας και του ανεμοστρόβιλου, οδήγησε επτά ανθρώπους στον θάνατο, μεταξύ των οποίων τα δύο ήταν παιδιά, οι τραυματίες δεκάδες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αγνοείται η τύχη ενός 62χρονου ψαρά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων για τα αίτια της χτεσινής καταστροφής στην Χαλκιδική, πρόκειται για συνδυασμό μετεωρολογικών φαινομένων, ενώ συγκεκριμένα, για τον Θ. Κολυδά, μιλάμε για την εκδήλωση ενός καταστροφικού και τρομερά ισχυρού μπουρινιού, απ’ αυτά που πλήττουν συχνά τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, Ο ίδιος, αναφερόμενος στο φαινόμενο του ανεμοστρόβιλου, τόνισε πως σε τέτοιους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους, δεν αποτυπώνεται τόσο η δύναμή τους στην οριζόντια ταχύτητα του ανέμου.

«Στα καταιγιδοφόρα σύννεφα οι κατακόρυφες ταχύτητες του ανέμου είναι από δυο έως και τέσσερις φορές παραπάνω από τις οριζόντιες ταχύτητες του ανέμου. Αν δηλαδή ένα ανεμόμετρο μας δίνει 100 χλμ την ώρα τα ανοδικά μπορεί να φτάσουν στιγμιαία τρεις και τέσσερις φορές ισχυρότερα. Στιγμιαία. Γι’ αυτό “σηκώθηκε” και το βανάκι και οι στέγες. Στην Αμερική μπορούν να σηκώσουν κι ολόκληρα σπίτια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της χθεσινής “θεομηνίας”, λοιπόν, με τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε τη Χαλκιδική, καταγράφηκε από πανοραμική κάμερα στην Πυλαία και μεταδίδεται από το north meteo, δίνοντάς μας μια πραγματικά σοκαριστική εικόνα του τι συνέβη χτες και του πόσο γρήγορα συνέβη.

Μέσα σε 1.35 λεπτό και με την βοήθεια timelapse, θα δείτε στο παρακάτω βίντεο του north meteo το πώς ξεσπά απότομα η κακοκαιριά και το πώς αυτή κλιμακώνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αφήνοντάς μας να διαπιστώσουμε τη σοβαρότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δείτε το βίντεο από την πανοραμική κάμερα:

Δείτε ακόμα: Μετεωρολόγοι μιλούν για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18'
0 - 0
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
7'
55 - 57
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1