Φοιτητική ζωή: 5 λόγοι για τους οποίους αξίζει να σπουδάσεις στην πόλη σου!
Και στην πόλη που έχεις μεγαλώσει μπορείς να περάσεις μία ωραία φοιτητική ζωή!

Η φοιτητική ζωή σου είναι κάτι ξεχωριστό και πρέπει να τη ζήσεις στο έπακρο. Αλλά, μπορεί να τύχει και να περάσεις σε κάποια σχολή που είναι στην πόλη που μεγάλωσες και έχεις ζήσει μέχρι τώρα.

Μπορεί να ήθελες να περάσεις κάπου αλλού για να ζήσεις όλη την εμπειρία. Αλλά πρέπει να δεις τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά και να δεις τα καλά που έχει το να σπουδάζεις στην πόλη σου!

1. Η παρέα σου

Οι φίλοι σου από το σχολείο θα είναι εκεί. Αν έφευγες σε άλλη πόλη μπορεί να τους έχανες, αλλά τώρα θα είστε μαζί και θα συνεχίσετε να κάνετε παρέα. Σε ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, επομένως, η σχέση σας θα πάει σε ένα επίπεδο παραπάνω!

2. Βοηθάς οικονομικά την οικογένεια σου

Όσο ωραίο είναι το να μένεις μόνος σου, άλλα τόσα έξοδα έχει για την οικογένειά σου. Αν σπουδάζεις, όμως, στην πόλη σου μπορείς να χαλάς πολύ λιγότερα λεφτά ή και να βρεις και μία δουλειά part- time για να συνεισφέρεις στο σπίτι.

3. Μπορείς να ανακαλύψεις την πόλη σου

Τόσο καιρό είμαι σίγουρος ότι θα ήξερες ένα μικρό κομμάτι της πόλης σου. Λίγα πράγματα και καλά! Τώρα μπορείς να πάρεις την παρέα σου και να ψάξεις για νέα πράγματα. Καινούριες περιοχές και διαφορετικά μαγαζάκια!

4. Μπορείς να αρχίσεις να οδηγείς

Με το που τελειώσεις το σχολείο και δεις ότι πέρασες στην πόλη σου, γράψου για μαθήματα οδήγησης. Σε ένα μικρό σχετικά χρονικό διάστημα θα έχεις δίπλωμα και θα μπορείς να παίρνεις το αμάξι μόνος σου. Αν σπούδαζες σε μία άλλη πόλη το πιο πιθανό θα ήταν ότι δε θα μπορούσαν οι γονείς σου να σου δώσουν το αμάξι!

5. Διάβασμα

Σε ένα κομμάτι που θα σε βοηθήσει πολύ το να έχεις περάσεις σε μία σχολή στην πόλη σου, είναι το διάβασμα. Επειδή η κατάσταση δε θα έχει αλλάξει πολύ από τα σχολικά χρόνια, θα έχεις και την ίδια τάση στο διάβασμα. Επίσης, στο σπίτι σου ξέρεις τους ρυθμούς σου και δε χρειάζεται να φτιάξεις ένα νέο πρόγραμμα!

Δες ακόμα: 4 tips που θα σε βοηθήσουν στην αρχή της φοιτητικής ζωής σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;