Ποιες είναι οι πιο δύσκολες γλώσσες για να μάθεις;
Η λίστα με τις πιο δύσκολες γλώσσες για να μάθει κανείς! Σε ποια θέση λες να είναι η Ελλάδα;

Οι ξένες γλώσσες είναι κάτι που βάζουμε από νωρίς στη ζωή μας. Καθώς, από το Δημοτικό κιόλας αρχίζουμε να μαθαίνουμε Αγγλικά και στη συνέχεια επιλέγουμε και άλλη μία γλώσσα. Μία νέα έρευνα έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα ποια είναι η πιο δύσκολη γλώσσα για να μάθει κανείς!

Αλλά, η δυσκολία που παρουσιάζει η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα. Μεγάλο ρόλο στο κομμάτι αυτό παίζει η μητρική γλώσσα του καθενός. Με τα διάφορα άτομα να παρουσιάζουν δυσκολίες στην εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας ανάλογα με το παρελθόν τους.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και διάφορα αντικειμενικά κριτήρια που μπορούν να δώσουν μία ξεχωριστή απάντηση και να φωτίσουν λίγο τις δύσκολες γλώσσες για να μάθει κανείς. Κυρίως, το χρονικό διάστημα που χρειάζεται κάποιος για να μάθει τη γλώσσα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια!

Χρησιμοποιώντας τους λίγους αντικειμενικούς παράγοντες που έχουν στη διάθεσή τους οι εμπειρογνώμονες έφτιαξαν μία λίστα στην οποία χωρίζουν τις γλώσσες σε επίπεδα δυσκολίας. Αυτά είναι εύκολο, μέτριο και δύσκολο. Στις δύσκολες γλώσσες, λοιπόν, παρουσιάζονται οι εξής:

  • Κορεάτικα
  • Καντονέζικα
  • Ιαπωνικά
  • Αραβικά
  • Μανδαρινικά

Σύμφωνα με το NVTC και το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υπηρεσιών, τα ιαπωνικά είναι αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη γλώσσα για να μάθει κάποιος. Ενώ, όλες απαιτούν περίπου τον ίδιο χρόνο για να τις μάθει κάποιος, τα ιαπωνικά ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες καθώς οι μαθητές που τα μαθαίνουν χρειάζονται μια επιπλέον εβδομάδα ή δύο περισσότερο από τους μαθητές των άλλων τεσσάρων!

Στις πιο εύκολες κατατάσσονται γλώσσες όπως τα Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Κάτι που είναι λογικό, καθώς, δεν απαιτούν τόσο χρόνο για να τις μάθει κάποιος. Επίσης, στον δυτικό πολιτισμό είναι ευρέως διαδεδομένες και έχεις αρκετά ερεθίσματα για τις γλώσσες αυτές από μικρή ηλικία!

Στις μέτριας δυσκολίας γλώσσας είναι εκεί που συναντάμε τα Ελληνικά. Μαζί του είναι τα Πολωνικά, τα Ρώσικα, αλλά και τα Τούρκικα.

 Δες ακόμα: «Μου φαίνονται κινέζικα»: Η αντίστοιχη φράση σε άλλες 30 γλώσσες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;