Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη: Το πρώτο ΦΕΚ για τις φυλακές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Από neolaia.gr Team 9 Ιουλίου 2019

Το πρώτο διάταγμα της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων των φυλακών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Το πρώτο ΦΕΚ της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται και αφορά τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικότερα:

Στο προεδρικό διάταγμα υπ’αριθμ. 81 «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους – Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων», που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την Τρίτη, ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι στο νέο Υπουργείο μεταφέρονται «ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, οργάνων και προσωπικού που τις κατέχει» όλες οι σχετικές υπηρεσίες. 26.6.2019.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ:

«Μεταφέρονται επίσης, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, οργάνων και προσωπικού που τις κατέχει, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά την έκδοση του παρόντος, οι ακόλουθες υπηρεσίες: 5.1. από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του άρθρου 17 του π.δ. 96/2017 (Α’ 136) όπως ισχύει, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των υπαγομένων σε αυτή οργανικών μονάδων, το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, τα Καταστήματα Κράτησης, Σωφρονιστικά και Θεραπευτικά Καταστήματα, τα Ειδικά Θεραπευτικά Καταστήματα και η Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ), το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου και οι Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής των άρθρων 19, 26, 27, 28 και 29 του π.δ. 96/2017, όπως ισχύει». 

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ

ΦΕΚ

Δείτε ακόμα: Σήμερα η ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486