Ο Μιχαλολιάκος απειλεί για την επάνοδο της Χρυσής Αυγής στους δρόμους
Μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος έκανε προκλητικές δηλώσεις, κλείνοντας μάλιστα με το ναζιστικό σύνθημα "Ζήτω η Νίκη"

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των exit poll για τις εθνικές εκλογές 2019, ήταν ολοφάνερο πως η Χρυσή Αυγή, δε θα κατάφερνε να εκλεγεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς δεν συγκέντρωσε το απαραίτητο μίνιμουμ του 3%, που χρειάζεται ένα κόμμα για να μπορέσει να εκλέξει βουλευτή.

Στις εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάιο του 2012, ο εθνικιστικός λαϊκός σύνδεσμος της Χρυσής Αυγής, εισήλθε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας περίπου το 7% της απήχησης του εκλογικού σώματος και εκμεταλλευόμενος, όπως άλλωστε και κάθε άλλη μορφή φασιστοειδούς μορφώματος, τη λαϊκή δυσανεξία και οικονομική ανέχεια.

Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έμεινε εκτός Βουλής, καθώς συγκέντρωσε το ποσοστό μόλις του 2,9%, μην καταφέρνοντας καν να περάσει το εκλογικό κατώφλι του 3%.

Ωστόσο, παρά την εκλογική αποτυχία της Χρυσής Αυγής, ο αρχηγός του μορφώματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, εμφανίστηκε μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και φάνηκε για ακόμη μια φορά αρκετά προκλητικός , απειλώντας ουσιαστικά ότι η Χρυσή Αυγή δεν παραιτείται και θα επιστρέψει στους δρόμους.

Πλαισιωμένος από την κόρη του, Ουρανία Μιχαλολιάκου, και τον Χρήστο Παππά, ο Μιχαλολιάκος διατράνωσε τα εξής:

«Δίνουμε ένα μήνυμα σε εχθρούς και “φίλους”»[…] «Η Χρυσή Αυγή δεν τέλειωσε. Ο αγώνας για τον εθνικισμό συνεχίζεται. Επιστρέφουμε εκεί που γίναμε δυνατοί, στους δρόμους και στις πλατείες και θα αγωνιστούμε σκληρά ενάντια στον μπολσεβικισμό και τον άγριο καπιταλισμό που έρχεται».

Μάλιστα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έκλεισε την παρέμβασή του με τη φράση «Ζήτω η νίκη», ένα σύνθημα, που έχει χρησιμοποιηθεί από το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας,

Τι ακριβώς ήθελε να πει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, λέγοντας “Ζήτω η Νίκη;”

Το συγκεκριμένο σύνθημα έχει μια ιδιαίτερα ιστορικά φορτισμένη έκφραση, καθώς ήταν ένα από τα κεντρικότερα συνθήματα των Γερμανών ναζιστών. Για πολλούς μάλιστα, το «Sieg Heil» ήταν ένα δημιούργημα του ίδιου του Φύρερ της Γερμανίας, Αδόλφου Χίτλερ, ενώ κάποιοι άλλοι υποστήριζαν ότι πρόκειται για αντιγραφή ενός αντίστοιχου συνθήματος που φώναζαν οι φασίστες του Μουσολίνι στην Ιταλία.

Δείτε ακόμα: Εθνικές εκλογές 2019: Οι 300 βουλευτές της Νέας Βουλής (Λίστα)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;