Τέλος η Red Light District στο Άμστερνταμ; Τι πρόκειται να αλλάξει
Αναμορφώνονται τα "Κόκκινα Φανάρια" του Άμστερνταμ από την πρώτη γυναίκα δήμαρχο της πρωτεύουσας

Τα γνωστά σε όλους τους επισκέπτες και τουρίστες στο Άμστερνταμ, “Κόκκινα Φανάρια”, αυτός ο φημισμένος δρόμος με τις κόκκινες βιτρίνες και τις γυναίκες που ποζάρουν πίσω αυτές, φαίνεται πως πρόκειται να αναμορφωθούν, σύμφωνα με τα σενάρια που παρουσίασε η δήμαρχος του Άμστερνταμ.

Εδώ και καιρό άλλωστε, είχε γνωστοποιηθεί πως η συγκεκριμένη περιοχή της ολλανδικής πρωτεύουσας, αναμένεται να αλλάξει ύφος, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η ιστορική αυτή περιοχή της πόλης, αλλά και να προστατεύονται οι γυναίκες που εργάζονται εκεί.

Το gentrification που σχεδιάζεται έρχεται να βάλει ένα τέλος στη βιομηχανία του σεξ και τη νομιμοποίηση της πορνείας, την οποία η Ολλανδία είχε θεσπίσει περίπου δύο δεκαετίες πριν, όπου τότε ξεκίνησε η πρακτική αυτή με τις εκδιδόμενες γυναίκες να ποζάρουν σε βιτρίνες στις κόκκινες προσόψεις των κτιρίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις της πρώτη δήμαρχου του Άμστερνταμ στο Reuters, “Αναγκαζόμαστε από τις συνθήκες διότι το Άμστερνταμ αλλάζει”, ενώ η ίδια επεσήμανε επίσης το εξής: «Πιστεύω ότι πολλές γυναίκες που εργάζονται εκεί νιώθουν ταπεινωμένες, νιώθουν ότι τις κοροϊδεύουν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που σκεφτόμαστε τις αλλαγές». Οι αλλαγές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, λοιπόν, κρίνονται απαραίτητες, λόγω των κοινωνικών μεταβολών, όπως η άνοδος των κρουσμάτων εμπορίας ανθρώπων, αλλά και η ραγδαία αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή και χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να τραβήξουν φωτογραφίες των γυναικών και να τις ποστάρουν στα social media.

Οι επιλογές του σχεδίου για αναμόρφωση της ιστορικής γειτονιάς του Άμστερνταμ θα παρουσιαστούν σε κατοίκους και σε επιχειρήσεις αυτόν τον μήνα πριν επιλεγεί μία εξ’ αυτών και τεθεί προς ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο αργότερα φέτος, υπογράμμισε με δηλώσεις της η Χάλσεμα, πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης.

Δείτε ακόμα: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;