Προσοχή: Ανακαλείται φάρμακο για τις αλλεργίες από τον ΕΟΦ

Από neolaia.gr Team 4 Ιουλίου 2019

Με ανακοίνωση του ΕΟΦ, ανακαλείται από την αγορά ομοιοπαθητικό φάρμακο για αλλεργίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, γνωστοποιείται η απόφαση να ανακληθούν όλες οι παρτίδες ενός ομοιοπαθητικού φαρμάκου από την αγορά.

Αναλυτικότερα για το προϊόν:

Πρόκειται για το ομοιοπαθητικό φάρμακο Pollinosan Hayfever tablets της εταιρείας A. Vogel, το οποίο διακινήθηκε στην ελληνική αγορά με αυτοκόλλητη ετικέτα ως συμπλήρωμα διατροφής Luffa (Pollinosan) και το οποίο ανακαλείται από τον ΕΟΦ, καθώς δεν έχει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση του Οργανισμού, αναγράφονται τα εξής:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του ομοιοπαθητικού φαρμάκου Pollinosan Hayfever tablets της εταιρείας A. Vogel, το οποίο διακινήθηκε στην ελληνική αγορά με αυτοκόλλητη ετικέτα ως συμπλήρωμα διατροφής Luffa (Pollinosan), δεδομένου ότι δεν έχει άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Η εταιρεία HEALTH CODE, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες αυτού και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε την απόφαση του ΕΟΦ εδώ!

Δείτε ακόμα: Προσοχή: Ο ΕΟΦ αποσύρει 31 καλλυντικά από την αγορά!
ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486