Θερινές εκπτώσεις 2019: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν;

Από neolaia.gr Team 2 Ιουλίου 2019

Οι θερινές εκπτώσεις 2019 ξεκινούν πολύ πιο σύντομα απ' όσο φαντάζεσαι!

Μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές του χρόνου για κάθε έναν από μας που αγαπά τα ψώνια και τις βόλτες στα μαγαζιά είναι βέβαια η περίοδος των εκπτώσεων! Και πόσο μάλλον, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις! Οι θερινές εκπτώσεις 2019, λοιπόν, πρόκειται να ξεκινήσουν πάρα πολύ σύντομα, γι΄αυτό κάνε μια λίστα με όλα αυτά που χρειάζεσαι καιρό τώρα, γιατί η εκπτωτική περίοδος είναι η κατάλληλη ευκαιρία για έξυπνες και οικονομικές αγορές.

Οι θερινές εκπτώσεις 2019 θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019 και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, στις 31 Αυγούστου 2019.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του του Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρου Καφούνη, «από την ευημερία των δεικτών είναι απαραίτητο να περάσουμε στην ευημερία των ανθρώπων. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας αποτέλεσε τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων ετών για το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων».

«Μακάρι οι μεγάλες εκπτώσεις, σε συνδυασμό με την ποικιλία και την ποιότητα των ειδών που θα παρουσιάσουν οι έμποροι, να αποτελέσουν κίνητρο για την έστω και συγκρατημένη άνοδο της αγοράς που έχουμε όλοι ανάγκη», πρόσθεσε

Όσον αφορά τα διαδικαστικά, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους εμπόρους, ότι καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι καταστηματάρχες θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

2. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

4. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δείτε ακόμα: Ανοιχτά καταστήματα Κυριακή 2019: Για ποιες Κυριακές θα ισχύσει; – Ποιο θα είναι το ωράριο;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486