Πανελλήνιες 2019: Η αριστούχος από την Κρήτη που «έπιασε» 20,4 και είδε τους κόπους της να ανταμείβονται
Πανελλήνιες 2019: Η Λίλα Μικρογιαννάκη πέρασε στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με 20.4, πετυχαίνοντας τον στόχο που έθεσε!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti, φαίνεται πως στις Πανελλήνιες 2019 αρίστευσε και μια ακόμα μαθήτρια, η 18χρονη Λίλα Μικρογιαννάκη, που κατάφερε να περάσει στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, συγκεντρώνοντας μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες των τελευταίων χρόνων.

Πιο συγκεκριμένα, 20,4 φαίνεται να είναι συνολικά ο βαθμός που κατέκτησε η Λίλα Μικρογιαννάκη, μαθήτρια του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου, η οποία, όχι απλώς κατάφερε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο της επιλογής της, αλλά και να “πιάσει” μια βαθμολογία που ξεπερνά το 20.

Η ίδια δήλωσε, σχετικά με την επιτυχία της στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, τα εξής:

«Όταν είδα αυτήν την τόσο υψηλή βαθμολογία ένιωσα τόσο όμορφα. Από όσο γνωρίζω πρόκειται για μια από τις πιο υψηλές βαθμολογίες πανελλαδικά για τα ΤΕΦΑΑ, των τελευταίων ετών. Στα αθλήματα τα πήγα πολύ καλά αφού συγκέντρωσα μόλις 1000 μόρια λιγότερα από το άριστα ενώ στα υπόλοιπα μαθήματα οι βαθμολογίες μου είναι: Οικονομία 20, Πληροφορική 19,3, Έκθεση 18,5 και Μαθηματικά 13,3. Πραγματικά είμαι τόσο χαρούμενη που το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα και είδα τους κόπους μου να ανταμείβονται».

Η Λίλα Μικρογιαννάκη συγκέντρωσε στα μαθήματα, μέσα από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο με κατεύθυνση «Οικονομία και Πληροφορική», 17.349 μόρια, ενώ διέπρεψε και στα αθλήματα, συγκεντρώνοντας, με τις επιδόσεις της, 3.067 μόρια. Με βάση, λοιπόν, τις 2 βαθμολογίες σε μαθήματα και αθλήματα, κατέκτησε 20.416 μόρια.

«Με την βαθμολογία που συγκέντρωσα τώρα συγκλίνω σε διαφορετικές επιστήμες όπως η ειδική αγωγή και η αποκατάσταση τραυματισμών. Στην ουσία πρόκειται για έναν κλάδο των ΤΕΦΑΑ που έχει δημιουργηθεί . Δεν αφορά την προπονητική αλλά τις επιστήμες υγείας».

Όπως εξηγεί η πρώην μαθήτρια στο neakriti.gr, εκείνη επέλεξε τη Γυμναστική Ακαδημία, καθώς έχει περάσει πολλά χρόνια στα γήπεδα και φέτος συγκεκριμένα για τις Πανελλήνιες 2019, κατάφερε να συνδυάσει το διάβασμα με την εντατική προπόνηση, κάνοντας έναν συνδυασμό που τελικά απεδείχθη πολύ προσοδοφόρος.

Η 18χρονη αριστούχος από το Ηράκλειο της Κρήτης, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Να σας πω ότι όλα τα χρόνια είμαι μέσα σε ένα γήπεδο με δεδομένο ότι και οι δύο γονείς μου είναι γυμναστές και έτσι από νωρίς με έβαλαν στον χώρο. Έχω περάσει σχεδόν από όλα τα αθλήματα αλλά τα τελευταία 3 χρόνια κάνω μία σοβαρή προσπάθεια στον στίβο. Επίσης να σας πω ότι το διάβασμα μου ήταν αρκετά εντατικό τους τελευταίους δύο μήνες, όμως την ίδια περίοδο έπρεπε να κάνω και συχνές προπονήσεις. Με έναν σωστό προγραμματισμό, τα συνδύασα και τα δύο και να πετύχω ένα μεγάλο βαθμό σε μαθήματα και αθλήματα.

«Όλο αυτό το διάστημα δεν είχα άγχος καθόλου, είχα ψυχραιμία και το βασικό είναι ότι είχα προσηλωθεί στον στόχο μου και αυτό έκανα. Βέβαια όλο αυτό που σας περιγράφω είναι ότι είχε να κάνει και με την επιλογή που έκανα. Επέλεξα Οικονομία και Πληροφορική, έναν σχετικά πιο «εύκολο δρόμο» . Αφοσιώθηκα στα συγκεκριμένα μαθήματα και αυτό που πρέπει να αναφέρω ότι έκανα επίσης εξαιρετική δουλειά με τους καθηγητές μου και τους ευχαριστώ για αυτό».

“Αρχικά εγώ προτείνω στους μαθητές να θέσουν ένα συγκεκριμένο στόχο ώστε να αφοσιωθούνε σε αυτόν. Να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να προσπαθήσουν να διαχειριστούν το άγχος, να αναζητήσουν τρόπους για να το κάνουν δημιουργικό. Να χαίρονται κάθε στιγμή αυτής της χρονιάς και να μην βλέπουν το διάβασμα ως καταναγκαστικό έργο. Είναι μια χρονιά που πρέπει να την χαρούν και σίγουρα δεν γυρίζει πίσω. Μετά από τις Πανελλήνιες ξεκινάνε όλα».

Πηγή: neakriti

Δείτε ακόμα: Πανελλήνιες 2019: Ο πρώτος αριστούχος είναι από την Κοζάνη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
90'
1 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
0 - 0
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;