Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πριν έξι χρόνια φοβόμουν να βγω από το σπίτι για να μη με απελάσουν»
Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα, El Pais, μίλησε ο κορυφαίος αθλητής, Γιάννης Αντετοκούνμπο, για τον ρατσισμό και τον φόβο της απέλασης που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια

Ο «Greek Freak» και MVP του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, μίλησε στην ισπανική εφημερίδα, El Pais, για τα δύσκολα εφηβικά χρόνια, αλλά και για τον ρατσισμό που αντιμετώπισε στην Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πριν από έξι χρόνια ήταν που φοβόταν να βγει από το σπίτι του, για να μην τον απελάσουν.

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, δεν παρέλειψε, ωστόσο, να σταθεί στα όμορφα και θετικά στοιχεία που πήρε από τους ανθρώπους στην Ελλάδα, μιλώντας παράλληλα για τη μητέρα του, η οποία στάθηκε στο πλευρό του και αποτέλεσε για εκείνον, πραγματική έμπνευση, αλλά και για την πίστη του στον Θεό.

«Πριν από έξι χρόνια φοβόμουν να βγω από το σπίτι για να μην με απελάσουν» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα, El Pais.

«Ό,τι κι αν έκανα, θα αφοσιωνόμουν 100%. Βάζω πολύ πάθος σε όσα κάνω. Για παράδειγμα, αν ήμουν φύλακας, θα προσπαθούσα να είμαι ο καλύτερος φύλακας. Με τη βοήθεια του Θεού, έπαιξα μπάσκετ» ανέφερε σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας, για το αν φανταζόταν τη θριαμβευτική του πορεία στο μπάσκετ, ενώ συνέχισε, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που βίωσε εκείνος, αλλά και όλοι οι μετανάστες γενικά, όσο βρίσκονται σε “ξένο” έδαφος.

«Είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, είναι δύσκολο για τους μετανάστες ειδικά όταν δεν έχουν χαρτιά, διαβατήριο και διατρέχουν τον κίνδυνο της απέλασης».

«Όταν ήμασταν παιδιά, οι φίλοι μας είχαν όλοι χαρτιά. Δεν καταλαβαίναμε τι συνέβαινε. Ρωτούσαμε τους γονείς για ποιο λόγο εμείς δεν έχουμε τίποτα, κανένα έγγραφο, ούτε διαβατήριο. Για ποιο λόγο εμείς δεν μπορούσαμε τα ταξιδέψουμε. Δεν μπορούσαν να μας εξηγήσουν. Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ψηφίσουν, ούτε να εκφράσουν την άποψή τους. Είναι απίστευτο. Δόξα τω θεώ, συναντήσαμε ανθρώπους οι οποίοι μας βοήθησαν να ζήσουμε σε καλύτερες συνθήκες. Σιγά σιγά, στην Ελλάδα τουλάχιστον, άρχισαν να δίνονται ευκαιρίες σε ανθρώπους σαν εμάς. Είναι δύσκολο πρόβλημα, δεν υπάρχει εύκολη λύση. Ελπίζω όλοι οι μετανάστες στην Ευρώπη να έχουν την ευκαιρία για μία καλύτερη ζωή».

«Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς. Δεν θα αρνηθώ πως στην Ελλάδα υπάρχει πολύς ρατσισμός. Ωστόσο, υπήρξαν γύρω μας και άνθρωποι που μας βοήθησαν. Στην Ελλάδα οι μαύροι δεν είναι πολλοί, στο σχολείο ήμασταν μόνο εμείς. Ήμασταν διαφορετικοί, αλλά δεν μας ένοιαζε. Είχαμε πολλούς φίλους λευκούς. Μας βοήθησαν να αντιμετωπίσουμε τον ρατσισμό. Πριν από έξι χρόνια φοβόμουν να βγω από το σπίτι για να μη με απελάσουν. Ευτυχώς τα πράγματα είναι καλύτερα. Σήμερα τα παιδιά έχουν ελπίδα».

Δείτε ακόμα: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το νέο χρυσό συμβόλαιο για το 2020!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;