Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών με… άλλο μάτι!

Από neolaia.gr Team 1 Ιουλίου 2019

Η πρώτη πλατφόρμα ηλεκτρονικών εκλογών και δημοψηφισμάτων στην Ελλάδα, έρχεται να ανατρέψει όλα όσα ξέραμε για τις εκλογικές διαδικασίες!

Έξι χρόνια πριν ήταν που ο τότε τεταρτοετής φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δημήτρης Τερζόπουλος, ανέτρεψε όσα ξέραμε σχετικά με τις «παραδοσιακές» εκλογικές διαδικασίες, αναπτύσσοντας τη διαδικτυακή εφαρμογή, e – κλογές, η οποία αντικατέστησε τον χρονοβόρο τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, μέσω μιας ταχύτατης ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Στα χρόνια που πέρασαν, ωστόσο, η εφαρμογή αυτή μετεξελίχθηκε σε μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα έκφρασης γνώμης, το electobox.gr, η οποία υποστηρίζεται από μία ολόκληρη ομάδα προγραμματιστών.

Στα πλαίσια, λοιπόν, των επικείμενων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, η ομάδα αυτή ανέπτυξε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών, την οποία μπορείς να δεις εδώ.

Το electobox.gr, η πρώτη πλατφόρμα ηλεκτρονικών εκλογών και δημοψηφισμάτων στην Ελλάδα, πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά, καθώς χρησιμοποίησε τεχνολογικά προηγμένους αλγόριθμους, έτσι ώστε να καταφέρει συγκεντρώσει κάθε διαθέσιμη πληροφορία που αφορά τις Εθνικές Εκλογές της τελευταίας δεκαετίας. Ο επισκέπτης, λοιπόν, μπορεί τώρα να δημιουργήσει εύκολα συγκριτικούς πίνακες και διαγράμματα με τα αποτελέσματα των κομμάτων που τον ενδιαφέρουν και να συγκρίνει τα ποσοστά και τις ψήφους από το επίπεδο της επικράτειας έως των μεμονωμένων Δήμων.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, να γνωρίσει τους υποψηφίους, αλλά και να παρακολουθήσει την πολιτική διαδρομή ορισμένων από κόμμα σε κόμμα.

Η πλατφόρμα απευθύνεται, τόσο στον απλό ψηφοφόρο, όσο και στον πολιτικό αναλυτή που επιθυμεί, με έναν σύντομο και εύκολο τρόπο, να ενημερωθεί και να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως:

  • Ποια κόμματα ευνοούνται ιστορικά από την αύξηση της αποχής
  • Τι απόκλιση έχει η εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων σε μία εκλογική περιφέρεια ή δήμο σε σχέση με την επικράτεια στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις
  • Ποιο είναι το ποσοστό ανανέωσης των ψηφοδελτίων των κομμάτων
  • Ποιοι είναι οι υποψήφιοι που είχαν κατέβει με διαφορετικό κόμμα στο παρελθόν και ποιο κόμμα ήταν αυτό, καθώς και πόσους σταυρούς πήραν.

Το electobox.gr, που με την ευκαιρία των προσεχών εκλογών συγκέντρωσε και παρουσίασε όλα τα δεδομένα που αφορούν τις εκλογές, είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα διοργάνωσης ηλεκτρονικών εκλογών και δημοψηφισμάτων. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικών ψηφοφοριών το οποίο αντικαθιστά τον παραδοσιακό τρόπο εκλογών με μια εύκολη, γρήγορη, οικολογική και, πάνω από όλα, αδιάβλητη ηλεκτρονική διαδικασία. Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν από όπου και αν βρίσκονται, ακόμα και από το κινητό τους, χωρίς να απαιτείται καμία γνώση τεχνολογίας. «Καρδιά» του συστήματος αποτελεί το υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας και κρυπτογράφησης που αποτρέπει τη διπλοψηφία και διασφαλίζει τη μυστικότητα της ψήφου.

Το electobox.gr είναι ικανό να διεξάγει κάθε τύπου εκλογών και δημοψηφισμάτων, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες κάθε οργανισμού, κρατικού ή ιδιωτικού φορέα, δήμου, συλλόγου, σωματείου, πανεπιστημίου ή σχολείου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας οργανισμός για να διεξάγει τις εκλογές του ηλεκτρονικά με το electobox.gr, είναι να συμπληρώσει την σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα της εφαρμογής: https://electobox.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486