Απεβίωσε ο Mordillo, ο διάσημος σκιτσογράφος της εποχής μας
Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο Guillermo Mordillo, ο πολύ αγαπημένος και ταλαντούχος κομίστας απ' την Αργεντινή

Ο γνωστός Αργεντινός καλλιτέχνης, με τη χαρακτηριστική καμηλοπάρδαλη στα σκίτσα του, μας χάρισε για πέντε ολόκληρες δεκαετίες περισσότερα από υπέροχα 2.000 σκίτσα.

Ο Guillermo Mordillo έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών στη Μαγιόρκα, όπως μετέδωσε η El Pais, ενώ σημειώνεται πως ήταν δραστήριος μέχρι και την τελευταία μέρα του.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο και καλλιτέχνη που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στον κόσμο μας, δεδομένου ότι οι εμπνεύσεις του διάσημου αυτού Αργεντινού σκιτσογράφου, αγαπήθηκαν πολύ και εξαπλώθηκαν σε όλο τον πλανήτη, αναδεικνύοντάς τον ως ένα διορατικό, ευαίσθητο και με πολύ έξυπνο χιούμορ πνεύμα.

Οι φιγούρες του Mordillo έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν ένας από τους γνωστότερους σχεδιαστές παγκοσμίως, ενώ σήμερα τα νοσταλγικά του σχέδιά παραμένουν αναγνωρίσιμα με το που πέφτει το βλέμμα σου πάνω τους.

Από μικρός, ο Mordillo λάτρευε το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό και πολλά σκίτσα του ήταν αφιερωμένα στον «βασιλιά των σπορ», ενώ το 1966, ένα σκίτσο του δημοσιεύτηκε στο Paris Match.

Στη διάρκεια της καριέρας του, έκανε μόνο τρεις εκθέσεις. Η μία ήταν στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ’60, η δεύτερη στη Βαρκελώνη και η τελευταία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα τον Νοέμβριο του 1989, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για τη θεραπεία παιδιών με αυτισμό.

Να πούμε επίσης ότι ποτέ δε χρησιμοποίησε λέξεις στα σκίτσα του, παρά μόνο εικόνες, πάθος και έκφραση.

Υπήρξε παντρεμένος με την Amparo Camarasa, όπου μαζί απέκτησαν και δύο παιδιά, τον Sebastién και τον Cécile.

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στους λάτρεις της σκιτσογραφίας παγκοσμίως, αλλά όχι μόνο.

Στα social media, χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που εκφράζουν την απερίφραστη θλίψη τους για τον θάνατο του αγαπημένου σκιτσογράφου, ανεβάζοντας κάποιο δικό του έργο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;