Πανελλήνιες 2019: Πώς θα μετατρέψεις τους βαθμούς σε μόρια - Δείτε αναλυτικά!
Πανελλήνιες 2019: Δείτε αναλυτικά πώς θα υπολογίσετε τα μόρια!

Οι Πανελλήνιες 2019 έφτασαν αισίως στο τέλος τους για τα Γενικά (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της χώρας και τα αποτελέσματα των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, θα ανακοινωθούν σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019.

Το Υπουργείο Παιδείας, λοιπόν, διευκρινίζει ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, για τις Πανελλήνιες 2019 αναμένεται να ανακοινωθούν από σήμερα το μεσημέρι και οι βαθμολογίες των υποψηφίων είναι που θα διαμορφώσουν και τις βάσεις 2019.

Βάσεις 2019: Δείτε σε ποιες σχολές αναμένονται πτώσεις!

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Την ίδια ημέρα προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι και υποψήφιες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα μπορούν να μετατρέψουν τη βαθμολογία τους σε μόρια.

Πώς γίνεται η μετατροπή της βαθμολογίας σε μόρια;

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) έχει δημιουργήσει μια ειδική εφαρμογή που βοηθάει τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων να μετατρέπουν τους βαθμούς τους σε μόρια.

Μπορείς, λοιπόν, να υπολογίσεις τα μόρια με το νέο Εξεταστικό Σύστημα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος.

Τι κάνεις;

Επιλέγεις τον Προσανατολισμό, στον οποίο ανήκεις και τα εξεταζόμενα μαθήματα και, ως γραπτό βαθμό, γράφεις στη σχετική θέση το βαθμό του κάθε εξεταζόμενου μαθήματος στην 20άβαθμη κλίμακα με ακρίβεια ενός δεκαδικού ψηφίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για τους δεκαδικούς αριθμούς πρέπει να χρησιμοποιείς την τελεία ως υποδιαστολή. (π.χ.: 17.8)

Ειδικά μαθήματα:

Όσον αφορά τα ειδικά μαθήματα του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, της Αρμονία και του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, ο βαθμός που πρέπει να καταχωρήσεις στην παρακάτω φόρμα είναι ο Μέσος όρος των βαθμών στα δύο μαθήματα, στην 20σάβαθμη κλίμακα με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων.

Για να μετατρέψεις τους βαθμούς σου σε μόρια, κάνε κλικ ΕΔΩ.

Δες ακόμα: Μηχανογραφικό 2019: Τι πρέπει να προσέξεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;