Φοιτητική ζωή: 4 σημάδια που σου δείχνουν ότι η σχολή που έχεις επιλέξει δεν είναι για σένα!
Η σχολή που θα επιλέξεις δεν είναι σίγουρο ότι θα σου ταιριάζει και αυτά τα σημάδια θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις!

Στη φοιτητική ζωή σου θα έρθεις αντιμέτωπος με το διάβασμα, αλλά και με τις σκέψεις του πόσο σου αρέσει τελικά η σχολή που έχεις περάσει. Είναι μία σκέψη που περνάει από όλους τους φοιτητές!

Και είναι απόλυτα λογικό, καθώς δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα σου αρέσει η επιλογή σου και ότι θα θέλεις να ασχοληθείς με αυτό που σπουδάζει και στη δουλειά σου. Αλλά, πώς μπορείς να το καταλάβεις πριν να είναι πολύ αργά;

1. Δε βρίσκεις κανένα ενδιαφέρον στα μαθήματα

Τα μαθήματα που κάνεις σου φαίνονται τελείως αδιάφορα και δε βρίσκεις κάτι που να σε κάνει να θέλεις να μάθεις περισσότερα. Δε σημαίνει ότι όλοι οι φοιτητές θα βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον σε όλα τα μαθήματα, αλλά εσύ δε βρίσκεις τίποτα ενδιαφέρον σε κανένα από τα μαθήματα που έχεις διδαχθεί.

2. Το ενδιαφέρον σου είναι αλλού

Όταν ξεκινάς τη φοιτητική ζωή σου, ξεκινάς να ανακαλύπτεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου και τις δυνατότητες σου. Οπότε, μπορεί στην αρχή να πίστευες ότι αυτή η σχολή είναι ότι πρέπει για σένα, αλλά τελικά να μην ανταποκρίνεται σε αυτά που ζητάς. Μπορείς είτε να την τελειώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται και να κάνεις κάτι άλλο, είτε να προσπαθήσεις να μπεις σε μία άλλη σχολή που σου αρέσει περισσότερο.

3. Δεν μπορείς να κάνεις μελλοντικά σχέδια στον τομέα αυτό

Είναι σημαντικό, ακόμη και όταν σπουδάζεις, να μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον σου σε αυτό το επάγγελμα. Σίγουρα υπάρχουν και εναλλακτικές από κάθε σχολή που δεν τις μαθαίνεις στο Πανεπιστήμιο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αν σου αρέσει η σχολή θα μπορείς να σκεφτείς με τι θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά!

4. Θέλεις να τελειώνει

Δεν αντέχεις να πηγαίνεις στα μαθήματα, αλλά ούτε να δίνεις μαθήματα στην εξεταστική (αυτό δεν το μπορούν όλοι οι φοιτητές). Αλλά, εσύ έχεις κάτι που σε κάνει να νιώθεις ότι πιέζεσαι και θέλεις να φύγεις όσο πιο μακριά γίνεται. Οπότε, πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς σοβαρά τι θα κάνεις και αν θα συνεχίσεις τη σχολή αυτή!

Δες ακόμα: Ξεκινάς πρακτική; Αυτά είναι τα 4 tips που χρειάζεσαι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3 
  
 1 
 1